ALERTĂ în București! Unul dintre cele mai frumoase parcuri din București, cuprins de flăcări. Autoritățile intervin de urgență să stingă incendiul

A avut loc un incendiu de proporții în Parcul IOR din București, unde echipele de pompieri au fost chemate să intervină imediat.

29 aug. 2023, 22:56
ALERTĂ în București! Unul dintre cele mai frumoase parcuri din București, cuprins de flăcări. Autoritățile intervin de urgență să stingă incendiul
ALERTĂ în București! Unul dintre cele mai frumoase parcuri din București e în flăcări. Autoritățile intervin de urgență să stingă incendiu

Incendiu de proporții într-un parc din Capitală. Deocamdată, nu există suficiente informații cu privire la cauza declanșării incendiului. Suprafețe extinse de teren sunt afectate de flăcări.

Citește și: Incendiu de proporții într-un bloc din Vaslui! Zeci de oameni au fost evacuați

Numeroși localnici au distribuit imagini pe platforma Facebook și afirmă că astfel de evenimente de incendiu au avut loc în repetate rânduri în zonele abandonate din Parcul IOR.

Incendiul de marți seară se manifestă în proximitatea magazinului Titan. În ultimele luni, oamenii au raportat incidente și au organizat chiar proteste în fața Primăriei Generale, solicitând protejarea copacilor din aceste zone.

Incendiu de proporții în IOR

Nu este prima oară când un asemenea incendiu are loc în zona retrocedată a parcului. De la începutul anului, zeci de arbori de pe bucata retrocedată din parcul IOR, aproape 11 ha. S-au tăiat așa de mulți copaci încât din parc se văd blocurile de pe bd. Nicolae Grigorescu, deși înainte era „pădure” acolo. Reamintim că cele 11 hectare de spațiu verde au fost retrocedate în 2007, iar anul trecut, proprietarii sau chiriașii au anunțat că doresc să construiască acolo un parc de distracții.

„S-a dat foc intenționat la partea retrocedată din Parcul IOR, cea în care copacii au fost otrăviți sistematic până s-au uscat, acum i-au dat şi foc”, acuză un localnic.

„Iar au dat foc în parcul IOR”, scrie altcineva.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din parcul IOR, pe o suprafață de aprox. 4000 mp. Acționează 4 autospeciale de stingere. În acest moment incendiul este localizat. Nu sunt victime”, transmit pompierii.

Citește și: Incendiu puternic la un depozit din localitatea Glina, Șoseaua Libertății. A fost emis mesaj RoAlert