Incendiu de proporții într-un bloc din Vaslui! Zeci de oameni au fost evacuați

Un incendiu de proporții a izbucnit luni într-un bloc de locuinţe din municipiul Huşi. Zeci de persoane au fost evacuate de cei 27 de pompieri militari care au intervenit la fața locului.

21 aug. 2023, 15:55
Incendiu de proporții într-un bloc din Vaslui! Zeci de oameni au fost evacuați

Incendiu de proporții într-un bloc din Vaslui! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale multifuncționale, o ambulanță SMURD tip B2, o autospecială de intervenție și comandă, precum și 27 de pompieri militari, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui bloc de locuințe din municipiul Huși, judeţul Vaslui.

Citește și Incendiu violent la Cluj, a fost emis Ro-Alert FOTO şi VIDEO

Incendiu de proporții într-un bloc din Vaslui!

La fața locului au intervenit și două autospeciale cu platforme de lucru la înălțime, autospeciale de la Detașamentele de pompieri Vaslui și Bârlad.

Potrivit pompierilor, la sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului și există pericolul de propagare la izolația imobilului și la câteva apartamente de la etajul patru. Incendiul s-a extins extrem de repede din cauza numeroaselor materiale inflamabile depozitate în pod.

Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate, iar șase persoane s-au autoevacuat.

Două victime au avut nevoie de prim-ajutor, acordat de paramedicii de la faţa locului în ambulanța SMURD, persoanele suferind atacuri de panică.

Incendiu violent la Hotel Mureş din Băile Felix, a fost activat planul roşu. Turiştii s-au autoevacuat pe geam

Flăcările au cuprins două camere de cazare aflate la etajul doi al hotelului. În minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, gradul de ocupare în Băile Felix a fost de 100%.

ISU Bihor a anunțat că incendiul a pornit dintr-o cameră de depozitare. ”După evaluările medicale sunt 14 victime: 6 intoxicate cu fum (din ele 2 au fost transportate la spital), 2 victime cu tensiune şi 6 victime cu atac de panică”, a transmis ISU Bihor.

”7 victime, din care 4 cu atac de panică şi 3 intoxicaţi cu fum. A fost activată grupa operativă ceea ce presupune suplimentarea forţelor de intervenţie”, a mai transmis ISU Bihor.

Citește și Incendiu puternic la un depozit din localitatea Glina, Șoseaua Libertății. A fost emis mesaj RoAlert