Alertă în Bușteni! O ursoaică cu patru pui, surprinsă pe străzi în mijlocul zilei

O ursoaică și cei patru pui ai ei au fost surprinși plimbându-se pe străzile orașului Bușteni, județul Prahova, sâmbătă.

13 iun. 2021, 17:29
Alertă în Bușteni! O ursoaică cu patru pui, surprinsă pe străzi în mijlocul zilei

Alertă în Bușteni! În imaginile surprinse de un locuitor, de la balcon, se poate observa cum ursoaica și puii străbat străzile unui cartier din apropierea unei păduri.

Alertă în Bușteni! O ursoaică cu patru pui, surprinsă pe străzi în mijlocul zilei

Într-un final, animalele sălbatice părăsesc zona asfaltată și intră într-un spațiu înverzit.

De altfel, atacul urșilor ia amploare. Animalele sălbatice au început să apară și în zone în care nu au fost văzute niciodată. Oamenii sunt panicați, trăiesc în teroare și se tem pentru viața lor. Autoritățile au fost mobilizate pentru a interveni în orice moment. Ultima apariție a ursului a fost semnalizată în Galați, loc în care ursul nu a mai apărut de mai bine de 100 de ani.

Se întâmplă în comuna Cosmeşti din nordul judeţului. Localnicii spun că animalele nu au mai fost văzute în aceste locuri de peste 100 de ani.

„Ursul a fost vazut in zona Satul nou, la un cultivator de pepeni. Omul isi punea pepenii la folie si in mom in care a vazut in tufisuri o mogaldeata s-a dus sa vada ce e. Şi la momentul asta se afla cu tratament antidepresive”, povesteşte un localnic.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi, urme de urs au fost văzute şi la marginea pădurii Buciumeni, animalul ajungând în nordul judeţului din zona montană a judeţului Vrancea.

„Ursoaica a tranzitat judeţul Galaţi. Din toate informaţiile noastre ea este localizată în prezent pe un fond privat din judeţul Vrancea. Este prima dată când se semnalează prezenţa unui urs în judeţul Galaţi”, a declarat Adrian Alexandru, de la AJVPS Galaţi.

„Au fost semnalate urme de urs de urs în zona pădurii Buciumeni. Până la momentul actual în literatura de specialitate nu există semnalări de urs brun în Galaţi. Mai ales că nu este zonă montană. Practic, este posibil ca ursul să ajungă şi în zona Galaţiului deoarece zona Buciumeni este foarte aproape de munţii Vrancei. Acum este vară, ursul este în căutare de hrană, de zone de reproducere pentru creşterea de pui, şi atunci, probabil, nefiind foarte populată zona Buciumeniului a găsit şi liniştea necesară. Este prima dată, eu nu ştiu în secolul nostru să fi fost urşi în libertate în judeţul Galaţi”, a declarat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban.

Citește și: O ursoaică şi trei pui, surprinşi la cabana Bâlea Lac. Salvamontist: „Primii oaspeţi la cafea”. Imagini virale
 

 

 


loading...