O ursoaică şi trei pui, surprinşi la cabana Bâlea Lac. Salvamontist: „Primii oaspeţi la cafea”. Imagini virale

O ursoaică şi trei pui au fost surprinşi de un salvamontist la cabana Bâlea Lac. Imaginile au devenit virale pe internet. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să fie atenţi pe traseele turistice şi să-şi facă simţită prezenţa pentru a evita întâlnirea cu urşii.

04 iun. 2021, 22:12
O ursoaică şi trei pui, surprinşi la cabana Bâlea Lac. Salvamontist: „Primii oaspeţi la cafea”. Imagini virale
O ursoaică şi trei pui, surprinşi la cabana Bâlea Lac. Salvamontist: "Primii oaspeţi la cafea". Imagini virale

O ursoaică şi trei pui, surprinşi la cabana Bâlea Lac.Salvamontistul Constantin Puiu a avut o surpriză vineri dimineaţă. Acesta a fost vizitat la refugiul Salvamont de pe Transfăgărăşan, de lângă Lacul Bâlea de o ursoaică şi de cei trei pui ai acesteia.

O ursoaică şi trei pui, surprinşi la cabana Bâlea Lac. Imagini virale

Citeşte şi Invazie de urși în Harghita. Oamenii se tem să iasă pe stradă: 14 mesaje RO-ALERT

Constantin Puiu nu a ratat momentul şi a filmat vizita celor patru urşi. Imaginile postate pe pagina de Facebook au devenit virale.

„Bună dimineaţa. Primii oaspeţi la cafea la Salvamont Bâlea”, este mesajul care a însoţit filmarea salvamontistului.

Postarea a fost preluată Disperceratul Naţional al Salvamont România, precum şi de Salvamont Sibiu care a transmis şi o atenţionare cu această ocazie:

„Lipsa vadului turistic în această perioadă a dus la apariţia tot mai des a unei ursoaice cu trei pui în zona căldării Bâlea. Recomandăm turiştilor să îşi facă simţită prezenţa când sunt pe traseele turistice, pentru a evita întâlnirea cu ursoaica”.

Reamintim că în urmă cu o săptămână în aceeaşi zonă a fost văzută probabil aceeaşi ursoaică cu cei trei pui. Salvamontiştii i-a atenţionat şi atunci pe turişti să-şi facă simţită prezenţa pe traseele turistice pentru a evita o posobilă întâlnire cu urşii.

Bună dimineața!Primii oaspeții la cafea la salvamont Bâlea

Posted by Constantin Puiu on Thursday, June 3, 2021

Premeieră la Arad. Un urs a ucis 10 oi. Localnicii sunt disperaţi

După ce a fost relocat, un urs a apărut în zona Hăşmaş, din judeţul Arad. Primarul comunei susţine că acesta a ucis 10 oi şi că a atacat alte animale ale localnicilor.

„Noi nu am avut urşi în zonă niciodată, nu e arealul lor, dar se pare că acesta a fost relocat din alt areal. Am fost informat că are aproximativ cinci ani, l-au identificat paznicii care gestionează fondul de vânătoare Hăşmaş. A fost văzut la trei kilometri de centrul de comună, pe Valea Hăşmaş. Ca pagube, a atacat o stână, zece oi au fost ucise şi vreo şase au fost rănite, dar şi stupine sau alte animale ale localnicilor. Păgubiţii nu au făcut plângere”, a declarat primarul, potrivit Agerpres.

Edilul a precizat că şi locuitori din zonele montane învecinate, din judeţul Bihor, au raportat că ursul le-au atacat capre şi vaci.

„Pentru a evita crearea unor pagube materiale şi umane, i-am rugat pe localnici să îşi limiteze ieşirile în pădure, plimbările pe jos sau cu bicicleta în grupuri mici”, a spus primarul.

Prezenţa urşilor este foarte rar raportată în zona montană a judeţului Arad. În 2017, în apropiere de localitatea Gurahonţ, a fost împuşcat din greşeală un urs, la o partidă de vânătoare de mistreţi, incident urmat de o anchetă.

Citeşte şi Atacul urșilor a ajuns la spitale. Un urs a dat buzna în curtea spitalului Municipal Săcele din Brașov