Alertă în Călărași! Scurgere de heliu în clădirea unde funcționează RMN-ul Spitalului de Urgență

Alertă în Călărași! S-a constatat o avarie la instalația aparatului RMN al Spitalului Județean de Urgență ce constă într-o scurgere de heliu.

28 feb. 2021, 13:54
Alertă în Călărași! Scurgere de heliu în clădirea unde funcționează RMN-ul Spitalului de Urgență

Ștefan Ovidiu Tătărau, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Călărași, a declarat că avaria a apărut la nivelul instalației aparatului RMN din Spitalul Județean de Urgență Călărași.

„Este o scurgere a unui gaz, în cazul de față heliu, iar în urma măsurătorilor făcute de pompieri au rezultat valori normale din punct de vedere radiologic și al gazelor toxice”, a spus oficialul ISU Călărași.

Se pare că nu sunt victime sau alte pagube materiale.

„Avarie la aparatul RMN al Spitalul județean de Urgenţă Călăraşi Pompierii sunt la fața locului și fac măsurători. A fost vorba de o avarie a instalatiei aparatului RMN- o scurgere de Heliu. In urma masuratorilor, au rezultat valori normale din punct de vedere radiologic si al gazelor toxice. Nu sunt victime sau alte pagube materiale. Raman pt supraveghere, 1 ASAS, APCE si ATPVM”, au transmis reprezentanții ISU Călărași.

Un pacient suspect de COVID s-a sinucis. S-a aruncat de la etajul cinci al spitalului

Un alt incident a avut loc astăzi la spital, de data aceasta fiind vorba despre cel din Constanța. Un bătrân de aproximativ 79 de ani a murit, duminică dimineaţa, după ce s-a aruncat de la etajul 5 al unității medicale.

Bărbatul avea cancer la colon și era suspect de coronavirus. Intrase în contact cu un confirmat cu COVID.

Pacientul fusese operat la Spitalul din Constanța și intervenția fusese o reușită. Totuși, duminică dimineața a decis să-și ia viața, aruncându-se de la etajul cinci al spitalului.

Medicii au intervenit de urgență și i-au acordat primul ajutor. Din păcate, însă, eforturile acestora au fost în zahar. Omul nu a mai putut fi readus la viață și a fost constatat decesul.

Bărbatul era contact al unui infectat cu coronavirus, dar încă nu fusese stabilit cu exactitate dacă avea sau nu infecția.

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a produs tragedia.