Alertă în Caraş-Severin. Un tren plin cu gaz a deraiat

Un tren încărcat cu gaz de sondă a deraiat marţi dimineață, în apropierea gării Topleț din judeţul Caraş-Severin. Pompierii au intervenit la fața locului pentru a asigura zona.

RomaniaTV.net
05 feb. 2019, 06:07

UPDATE: Circulaţia feroviară între Topleţ (judeţul Caraş-Severin) şi Drobeta Turnu Severin (judeţul Mehedinţi) a fost reluată, începând cu ora 10,45, după ce vagonul de marfă încărcat cu gaz lichefiat, care a deraiat marţi dimineaţa, în jurul orei 4,20, a fost repus pe şine.

Trenul era încărcat cu gaz de sondă, alte hidrocarburi şi gaze lichefiate. Unul dintre vagoane a deraiat în apropierea gării Topleţ (la aproximativ 1 km de gară dinspre Orşova).

În urma incidentului nu s-au produs fisuri sau spărturi. Pentru asigurarea zonei, la faţa locului, s-a deplasat echipajul de pompieri militari din cadrul Punctului de Lucru Băile Herculane, scrie infocs.ro.

La rândul său, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că circulaţia feroviară este închisă la această oră între staţiile Valea Cernei – Topleţ, după ce un vagon din compunerea unui tren privat de marfă a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Topleţ.

„Pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar se asigură transbordare cu mijloace auto pe relaţia Valea Cernei – Băile Herculane. Până la această oră s-a asigurat transbordare auto pentru trenul IR 1695, care circulă în relaţia Bucureşti Nord – Timişoara. Această măsură se va menţine pănă la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului”, arată CFR.

Echipele de intervenţie feroviare vor acţiona în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea şi repunerea pe şină a boghiului, urmâd apoi ca personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Citeşte şi Tren de călători deraiat în Maramureş. Circulaţie feroviară este blocată din cauza căderilor de pietre