ALERTĂ ÎN CHINA Peste un milion de persoane evacuate din cauza taifunului Haikui

Peste un milion de persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie în estul Chinei, regiune atinsă miercuri de taifunul Haikui, care a scăzut în intensitate şi a ocolit oraşul Shanghai, considerat capitala economică chineză.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 05:34
ALERTĂ ÎN CHINA Peste un milion de persoane evacuate din cauza taifunului Haikui

Taifunul Haikui s-a abătut asupra coastelor provinciei Zhejiang, la sud de Shanghai, cu rafale de vânt de aproximativ 150 de kilometri pe oră, distrugând patru case şi lăsând fără electricitate aproximativ 100 de sate, potrivit primului bilanţ anunţat de presa de stat.

Oraşul Shanghai pare că va fi ocolit de taifun, dar serviciile meteorologice anunţau precipitaţii importante pentru miercuri, aduse de Haikui.

Bursa din Shanghai s-a deschis normal, însă cele două aeroporturi erau paralizate, iar traficul feroviar perturbat.

Autorităţile locale au emis o alertă cod portocaliu, temându-se că Haikui ar fi putut atinge intensitatea taifunului Matsa, în urma căruia, în 2005, au murit şapte persoane.

Două taifunuri, Saola şi Damrey, au trecut deja peste coasta de est a ţării la sfârşitul săptămânii trecute, inundând oraşe şi zone rurale şi soldându-se probabil cu zeci de victime.

China este obişnuită cu un volum important de precipitaţii pe timpul verii, în special în regiunea albiei fluviului Yangtze şi în sudul ţării.

În iulie, 79 de persoane au murit la Beijing, în urma celor mai violente ploi torenţiale din ultimii 60 de ani.