O adolescentă a supraviețuit 22 de zile pe o barcă aflată în mijlocul oceanului, fără apă și mâncare. „Am rămas fără speranță. Nu aveam nici puterea de a arunca un trup neînsuflețit în apă”

O adolescentă de 17 ani a reușit să supraviețuiască fără apă și mâncare timp de mai bine de trei săptămâni.

18 mai 2021, 08:35
O adolescentă a supraviețuit 22 de zile pe o barcă aflată în mijlocul oceanului, fără apă și mâncare. „Am rămas fără speranță. Nu aveam nici puterea de a arunca un trup neînsuflețit în apă”

O adolescentă de 17 ani a reușit să supraviețuiască fără apă și mâncare timp de mai bine de trei săptămâni. Fata se afla pe o barcă și a fost descoperită plutind în Oceanul Atlantic după 22 de zile.

Aicha e unul dintre cei trei supraviețuitori, dintr-un total de 59 de pasageri. Adolescenta a avut nevoie de 10 zile de spitalizare, potrivit BBC.

În luna noiembrie, tânăra și-a părăsit orașul natal și a mers în Mauritania, de unde a luat barca. A fost salvată de Forțele Aeriene spaniole, iar unul dintre piloții salvatori i-au propus să locuiască cu ei. Familia acestuia a ținut neapărat să o cunoască pe Aicha.

„Am descoperit că erau trei oameni conștienți. Multe lucruri îți trec prin minte atunci când trebuie să te concentrezi doar pe cei care sunt în viață.”, a spus Alex Gomez, de la Forțele Aeriene Spaniole.

„Starea lor fizică era foarte rea. Din câte am înțeles, au plutit pe apă timp de 22 de zile și erau deshidratați”, a completat Cristina Justo.

Aicha, tânăra supraviețuitoare, a dezvăluit că deja după două zile nu mai avea apă sau mâncare. „Erau bărbați care nu mai suportau și care spuneau cu ultimele forțe: Vă rog, trebuie să beau apă. Îmi poate oferi cineva niște apă. Am folosit un pantof ca să le dăm să bea niște apă din mare”, a povestit ea.

Barca în care se aflau oamenii s-a răsturnat din cauza vântului și a curenților. 56 de persoane și-au pierdut viața în urma incidentului și doar trei au supraviețuit.

„La început spuneam rugăciuni. Apoi am rămas fără nicio speranță. Nu am mai avut nici măcar puterea de a arunca un trup neînsuflețit în apă”, a mai spus adolescenta.

Aicha a mărturisit ce a simțit atunci când a văzut elicopterul care venise să o salveze.  „Nu știam ce să mai cred. Plângeam”.

Citește și Unde poate duce disperarea părinţilor de a-şi vedea copiii în rândul lumii. O mireasă şi-a anulat nunta după ce a aflat că mama ei îşi plătise viitorul ginere să o ia de nevastă

Citește și Cum să slăbeşti sănătos şi repede. Medic diabetolog: „Oamenii nu se îngraşă de la ce mănâncă. Dieta nu este despre combinaţii alimentare sau restricţii”