Jeff Bezos are iacht de 500 de milioane de dolari. Aroganţă maximă a miliardarului, ca să nu-i strice design-ul şi-a comandat o navă suport unde sa aterizeze cu elicopterul

Jeff Bezos, fondator al grupului Amazon, se alătură în sfârşit grupului select al miliardarilor posesori de super-iacht-uri. Cel mai bogat om din lume este mândrul proprietar al unuia dintre cele mai scumpe și extravagante iahturi construite vreodată.

09 iun. 2021, 18:02
Jeff Bezos are iacht de 500 de milioane de dolari. Aroganţă maximă a miliardarului, ca să nu-i strice design-ul şi-a comandat o navă suport unde sa aterizeze cu elicopterul

Cu o lungime de 127 metri, ambarcațiunea – cunoscută doar sub numele de proiect Y721 – va fi înaltă cât Marea Piramidă de la Giza și încărcată cu comori de ultimă generație, inclusiv o piscină în punte și cinema, toate ducând la un preţ estimativ de aproximativ 500 de milioane de dolari, după cum scrie Yahoo. Noul iaht, al cărui posesor este Jeff Bezos, care a fost dezvoltat în secret pe un șantier naval din Rotterdam, are trei catarge, ceea ce, potrivit experților în domeniu, îl face unul dintre cele mai mari iahturi cu vele care există.

De remarcat că pe lângă jumătatea de miliard de euro pe care trebuie să o plătească pentru construcţie, fondatorul Amazon mai trebuie să scoată din buzunar o factură anuală estimată la 50 de milioane de dolari, pentru costurile de funcționare.

Citeşte şi Jeff Bezos, ultimele săptămâni la conducerea Amazon. Miliardarul va demsiona din funcţie pe data de 5 iulie

Planurile pentru iachtul de lux cu pânze sunt ținute secrete, dar unele detalii au apărut acum publice, prin intermediul site-ului producătorului său olandez, Oceanco, dar şi al forumurilor pasionaţilor de ambarcaţiuni. Detaliile disponibile până în prezent sugerează că acesta poate fi modelat după Perla Neagră, în prezent cel mai mare și cel mai avansat yacht cu vele din lume, lung de 106 metri. Totuşi, faptul că iacht-ul are vele înseamnă că nu va avea heliport, fapt surprinzător pentru cel mai bogat om de pe planetă. Sursa citată notează însă că Bezos și partenerul său, Lauren Sanchez, un pilot de elicopter, au comandat separat o navă suport, care prezintă facilităţi de aterizare.

Sectorul iahturilor de lux a prosperat prin pandemie, pe măsură ce elita globală investește în bărci din ce în ce mai extravagante, pentru a evita mulțimile , mai scrie Yahoo.

Citeşte şi Datornici la stat. La ce tertipuri au recurs Bill Gates, Jeff Bezos și Elon Musk ca să plătească impozite foarte mici