Alertă în Europa. O nouă mutaţie a coronavirusului a apărut în Germania

Medicii de la clinica Garmisch-Partenkirchen din Bavaria au raportat că au detectat o nouă mutație a coronavirusului. În prezent nu există indicii că ar fi mai contagioasă decât alte mutații cunoscute.

20 ian. 2021, 07:35
Alertă în Europa. O nouă mutaţie a coronavirusului a apărut în Germania

Alertă în Europa. Autoritățile din Germania investighează o posibilă nouă tulpină a SARS COV -2 detectată la o clinică din sudul țării.

Probele sunt analizate acum la un laborator din Berlin. Este vorba de o clinică din localitatea bavareză Garmisch – Partenkirchen. 73 de cazuri de Covid -19 au fost descoperite printre pacienții și personalul medical.

În trei cazuri  ar putea fi vorba despre o variantă a coronavirusului necunoscută până acum dar care nu ar determina un risc sporit, notează presa din Germania.

Cele trei probe au fost trimise la un laborator din Berlin pentru mai multe analize.

Potrivit directorului clinicii Frank Niederbühl, săptămâna trecută specialiștii au observat nereguli în cazul testelor PCR ale unor pacienți. Experții de la Spitalul Universitar Charité din Berlin au analizat rezultatele de la trei teste și au confirmat că este vorba de o nouă mutație.

Până în prezent, oamenii de știință au detectat peste 12.000 de mutații ale coronavirusului. Printre acestea este o tulpină descoperită la mijlocul lunii decembrie în Regatul Unit, care, potrivit OMS, este mai contagioasă decât coronavirusul original și este prezentă acum în mai multe țări, inclusiv în Rusia și Franța.

De asemenea, o nouă mutaţie, numită 501.V2, a fost raportată în Africa de Sud.

Alertă în Europa. Cu o ușoară scădere a cazurilor în ultimele zile, autoritățile din Germania rămân vigilente și avertizează că numărul de cazuri ar putea crește din nou.

Germania a prelungit carantina cu încă o lună ca să nu fie scăpată de sub control răspândirea noilor tulpini de coronavirus mult mai contagioase.

O nouă mutaţie a virusului SARS COV2 bulversează întreaga comunitate medicală. Este „cea mai îngrijorătoare dintre toate”

În Elveția sute de turiști veniți la ski sunt închiși în două hoteluri din stațiunea St. Moritz după ce doi dintre ei au fost depistați cu noua variantă sud-africană a virusului.

Cel puţin până pe 15 februarie oraşele germane vor rămâne pustii, şcolile, magazinele şi restaurantele – închise, iar măştile – obligatorii la cumpărături şi în transportul în comun. Decizia nu a fost însă una uşor de luat la discuţia avută marți de cancelarul Merkel cu premierii landurilor germane.