Alertă în Europa. UE pregăteşte declanşarea stării de URGENŢĂ

Grecia ar putea intra în incapacitate de plată de la 1 iulie, din cauza eşecului negocierilor cu FMI, Banca Centrală Europeană şi Comisia Europeană, astfel că oficialii Uniunii Europene se tem că va fi declarată stare de urgenţă.

RomaniaTV.net
15 iun. 2015, 17:19
Alertă în Europa. UE pregăteşte declanşarea stării de URGENŢĂ

Uniunea Europeană are nevoie de „un plan de urgenţă”, este de părere comisarul european pentru Economie şi Societate Digitală Günther Öttinger

„Trebuie să elaborăm un plan de urgenţă pentru că Grecia ar urma să ajungă într-o stare de urgenţă”, a atras atenţia Guenther Oettinger.

„Sursele energetice, salariile şefilor poliţiei, resursele medicale şi produsele farmaceutice trebuie asigurate”, a adăugat reprezentantul Germaniei în Comisia Europeană.

În schimb, premierul grec Alexis Tsipras îndeamnă la realism. „Nu avem dreptul de a îngropa democraţia europeană în locul unde s-a născut”, a adăugat Tsipras.

Dacă va intra în incapacitate de plată, Grecia riscă să fie exclusă din zona euro şi să fie nevoită să organizeze alegeri parlamentare anticipate.

Grecia are o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).