Alertă în Galaţi. Autorităţile caută persoanele care au călătorit alături de bolnavul de coronavirus

Alertă maximă în Galați! Autoritățile încearcă să identifice toate persoanele care au călătorit în microbuz alături de bărbatul de 72 de ani, bolnav de coronavirus! Până acum au fost identificate doar cinci persoane din cele 17 care au călătorit de la București la Galați în acel microbuz. Totodată, autoritățile au identificat un alt gălățean care a ignorat izolarea la domiciliu și a plecat in Italia, conform România TV.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 07:26
Alertă în Galaţi. Autorităţile caută persoanele care au călătorit alături de bolnavul de coronavirus

După confirmarea primului caz de coronavirus din Galați, autoritățile au demarat o anchetă epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care bărbatul de 72 de ani a intrat în contact. În 24 de ore, au fost identificate doar cinci persoane, șoferul și patru pasageri, care se află în prezent în izolare la domiciliu.

Citeşte şi: Autorităţile sunt în alertă. Bărbatul din Galaţi suspect de coronavirus a fugit din ţară

„În momentul de fata IPJ Galati lucreaza si identifica persoanele care au fost in microbuz. De asemnea, autoritățile fac apel la ceilalți pasageri din microbuz să sune la DSP, la prefectură sau la IPJ pentru a putea fi luați în evidență și pentru a fi testați pentru coronavirus. Facem un apel catre toti cei care au calatorit in data de 29 februarie cu microbuzul de la Bucureşti spre Galati care s-au imbarcat la 12:15” , a declarat Gabriel Avrămescu, prefect Galaţi.

Citeşte şi: Bărbat întors din Italia dintr-o zonă focar de coronavirus, amendat cu 10.000 lei pentru că nu a stat izolat la domiciliu

Autoritățile sunt în alertă maxima pentru că există posibilitatea ca o parte dintre pasagerii aflați în microbuz să fi coborât la Brăila și să fi trecut chiar și spre Tulcea.

Între timp, au continuat controalele la cei aproape 700 de gălățeni care sunt izolați la domiciliu. Astfel a fost identificată o nouă persoana care a plecat din izolare și acum se află pe teritoriul Italiei.

„O noua persoana care nu a respectat izolarea. Din informaţiile noastre se află in Italia. Vom intocmi un dosar penal pe numele cetăţeanului in cauza” ,  a declarat Cornel Mototolea, şef IPJ Galaţi.