ALERTĂ în Germania. Un pachet SUSPECT a fost DETONAT la palatul prezidenţial

Poliţia germană a fost, vineri, pentru câteva ore în alertă, după ce la biroul preşedintelui Joachim Gauck s-a primit un pachet suspect. Pachetul, identificat de poliţişti drept "un pericol concret", a fost detonat în apropierea palatului prezidenţial, iar autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili provenienţa lui.

RomaniaTV.net
19 apr. 2013, 14:46
ALERTĂ în Germania. Un pachet SUSPECT a fost DETONAT la palatul prezidenţial

Un pachet suspect a fost detonat de poliţie la preşedinţia germană într-un parc din vecinătatea palatului prezidenţial Bellevue, a anunţat, vineri, un purtător de cuvânt al preşedinţiei Germaniei. „O evaluare preliminară a indicat că pachetul respectiv reprezenta un pericol concret”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Scrisoarea suspectă a fost găsită vineri la prânz la palatul prezidenţial, iar purtătorul de cuvânt a precizat că preşedintele Gauck nu a fost pus în pericol, neaflându-se în acele momente la palat.

Incidentul survine la o zi după ce autorităţile din SUA au inculpat un bărbat care le-a trimis preşedintelui american Barack Obama şi unui senator american scrisori ce conţineau o substanţă despre care testele preliminare au stabilit că este ricină, o toxină cu înalt potenţial letal.