Alertă în Italia. Numărul persoanelor infectate cu virusul ucigaş a ajuns la 132

În Italia, ţara cea mai afectată de coronavirus din Europa, numărul de infectări a crescut duminică, a anunţat, într-un nou bilanţ, şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli.

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 15:23
Alertă în Italia. Numărul persoanelor infectate cu virusul ucigaş a ajuns la 132

Potrivit bilanţului prezentat de Borrelli, cazurile, care includ cele două decese survenite în intervalul vineri-sâmbătă, sunt în număr de 89 în Lombardia (în regiunea Milano), 25 în Veneto (în zona Veneţia), 9 în Emilia-Romagna (în jurul Bologna), 6 în Piemont (Torino), la care se adaugă 3 în regiunea Roma (Lazio), care sunt infecţii contractate în afara Italiei. În total, sunt 132 de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Citeşte şi:Primii români băgaţi în carantină după întoarcerea din Italia. Autorităţile din România sunt în alertă

Şeful protecţiei civile a adăugat că în ultimele zile au fost efectuate peste 3.000 de teste de depistare a Covid-19, iar cel puţin o parte dintre rezultate sunt aşteptate în cursul zilei de astăzi, 23 februarie.

Borrelli a subliniat că, pentru moment, ”structurile sanitare nu au reuşit să identifice pacientul zero”, cela care a declanşat epidemia în Italia.

Guvernul italian a interzis, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi

Alertă de proporții în Italia, unde numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut alarmant în ultimele ore. Până în prezent, în Italia au fost înregistrate două decese şi 76 cazuri de infectare cu coronavirus. 11 localități în care trăiesc și numeorși români sunt în carantină, iar la Ministerul de Externe de la București au fost luate măsuri speciale pentru ajutorarea românilor de acolo. De asemenea, în regiunile Veneto şi Lombardia au fost anulate toate evenimentele sportive programate pentru duminică.

Guvernul italian a interzis, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi din cauza coronavirusului, anunţă presa italiană.

„Am adoptat un decret pentru a opri această urgenţă. Obiectivul este protejarea sănătăţii italienilor, care este cel mai important lucru pentru noi”, a anunţat prim-ministrul Giuseppe Conte, după întâlnire.

Premierul Italian a explicat că este vorba despre 10 localităţi din provincia Lodi din Lombardia (Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano), unde trăiesc aproximativ 50.000 de persoane, şi de Vo ‘Euganeo din Pavova (Veneto), unde trăiesc circa 4.000 de oameni.
 loading...