Primii români băgaţi în carantină după întoarcerea din Italia. România, expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus

Trei persoane care s-au întors de la Treviso, Italia, una din zonele afectate de coronavirus, au fost băgate în carantină. Și pe Aeroportul Otopeni, pasagerii veniți din Italia sunt controlați special cu aparatele medicale. Vă reamintim că autorităţile de la Bucurueşti au decis că românii care se întorc din cele 11 orașe-focare din Italia vor fi intra obligatoriu în carantină pentru 14 zile. În Italia este alertă naţională după ce numărul cazurilor de infecţie cu coronavirus a depăşit 100 de persoane î ultimele zile şi s-au înregistrat şi două decese. 

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 11:09
Primii români băgaţi în carantină după întoarcerea din Italia. România, expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus

Femeia a anunţat, duminică, că fiicele ei minore se află la bordul aeronavei care urmează să aterizeze la Timişoara şi că vin din zona afectată de coronavirus din Italia unde deja doi oameni au murit şi alţi aproape 100 sunt infectaţi.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş i-au verificat pe cei doi copii şi încă un pasager care provin din zona Lombardia, imediat după aterizarea aeronavei pe Aeroportul Timişoara.

Rezultatele au fost negative, însă celor trei li s-a recomandat ca timp de 14 zile să stea izolaţi în locuinţe, potrivit news.ro.

Autorităţile române au decis ca toate persoanele care vin în România din zonele Veneto şi Lombardia din Italia, unde sunt confirmate multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, sau care au călătorit acolo în ultimele două săptămâni, să fie plasate în carantină, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Bucureşti.

„România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele 2 țări.

Persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, vor intra în carantină timp de 14 zile după intrarea în țară, a mai anunţat ministerul Sănătăţii.

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale şi aeriene.

„Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare”, se mai arată în comunicatul MS.

Toate persoanele, care se încadrează în definiția de caz suspect, vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU.

Citeşte şi: Alertă mondială! Perioada de incubaţie a coronavirusului ar putea fi mai lungă. Numărul deceselor a ajuns la aproape 2.500

Alertă în Italia din cauza coronavirusului! Guvernul a interzis, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut alarmant în ultimele ore în Italia. Până în prezent, în Italia au fost înregistrate două decese şi 76 cazuri de infectare cu coronavirus. 11 localități în care trăiesc și numeroși români sunt în carantină, iar la Ministerul de Externe de la București au fost luate măsuri speciale pentru ajutorarea românilor de acolo. De asemenea, în regiunile Veneto şi Lombardia au fost anulate toate evenimentele sportive programate pentru duminică. 

Premierul Italian a explicat că este vorba despre 10 localităţi din provincia Lodi din Lombardia (Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano), unde trăiesc aproximativ 50.000 de persoane, şi de Vo ‘Euganeo din Pavova (Veneto), unde trăiesc circa 4.000 de oameni.

Accesul şi părăsirea acestor localităţi sunt posibile doar în cazuri excepţionale. Oamenii nu vor mai merge la serviciu, iar şcolile au fost închise.