Alertă în județul Constanța! Doi pescari tineri au fost dați dispăruți. Pompierii îi caută de mai multe ore

Doi pescari de 21 și 30 de ani au fost dați dispăruți pe lacul Siutghiol, duminică noapte. Pompierii încă îi caută de ore bune.

08 ian. 2024, 12:57
Alertă în județul Constanța! Doi pescari tineri au fost dați dispăruți. Pompierii îi caută de mai multe ore
Alertă în județul Constanța! Doi pescari tineri au fost dați dispăruți. Pompierii îi caută de mai multe ore

În Constanța, există o alertă în desfășurare pentru căutarea a doi pescari pe lacul Siutghiol. Cei doi tineri, cu vârstele de 21 și 30 de ani, sunt dați dispăruți de duminica trecută. Anunțul despre dispariție a fost făcut în zona lacului Siutghiol, situată între localitățile Ovidiu și Palazu Mare, la ora 23:00 duminică seara, către angajații ISU.

Citește și: Președintele Europol a cumpărat 1 kg de cocaină din Portul Constanța: „Nu m-a controlat nimeni”. Reacția IGPR

Echipaje de pompieri și personal ISU au efectuat căutări timp îndelungat pentru cei doi tineri. Căutările au fost întrerupte temporar la 2:40 dimineața din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, fiind reluate la 8:00 luni dimineața.

Intervenția ISU Dobrogea a inclus echipaje cu autospecială de stingere, prim ajutor și ambarcațiune de scafandri. Cei doi tineri dispăruți sunt din localitatea Ovidiu, iar familiile lor au solicitat ajutor după ce aceștia nu au revenit acasă.

Prietenii pescarilor au semnalat observarea unei bărci răsturnate și a unor haine plutind pe lacul Siutghiol. Alertați, pompierii au încercat să intervină de la malul lacului, inițial din zona Ovidiu, apoi de pe malul din zona Mamaia.

Chiar dacă au fost recuperate plase de pescuit din lac, tinerii nu au fost găsiți după ore întregi de căutări, iar din cauza deteriorării condițiilor meteorologice, operațiunea a fost temporar suspendată.

Operațiunile de salvare se desfășoară în condiții meteorologice extrem de dificile, iar județul Constanța se află sub avertisment cod galben ANM pentru vreme severă începând din 7 ianuarie. Specialiștii avertizează asupra precipitațiilor abundente care pot duce la depunerea de polei în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea, urmate de ninsori.

Citește și: Cel mai cald Crăciun din istorie. Unii turiști au făcut baie în mare la Constanța. În București au fost 17 grade