Intervenţie de urgenţă în Maramureş: Mocăniţa cu peste 300 de turişti a deraiat la Vişeu. Sunt mai mulţi răniţi

Locomotiva mocăniţei care transporta turiştii pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureşului a deraiat, sâmbătă. 12 turişti care se aflau în vagonul situat în spatele locomotivei mocăniţei au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la spitalul din Vişeu. 

RomaniaTV.net
10 aug. 2019, 11:18

Incidentul a avut loc la Vişeu de Sus. Garnitura era formată din 11 vagoane , iar la un moment dat, locomotiva și primul vagon au deraiat. Oamenii au sunat la 112, iar la fața locului au fost trimise şapte ambulanțe, echipaje de poliție și jandarmii montani. 

12 oameni răniți au fost duşi la spital. Printre ei, și doi copii: un bebeluș de patru săptămâni și un băiețel de trei ani. 

„Cei 12 turişti care se aflau în vagonul din spatele locomotivei deraiate, care au suferit răni uşoare, escoriaţii sau atac de panică, au fost preluaţi de echipajele SMURD şi Ambulanţa Maramureş, fiind transportaţi la centrul de primiri urgenţe al spitalului orăşenesc din Vişeu de Sus. Starea de sănătate a pacienţilor este stabilă, aceştia beneficiază de îngrijiri medicale”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Gonczi. 

 

În momentul în care a deraiat locomotiva, în vagoanele trenului Mocăniţa se aflau peste 300 de turişti. 
Un reprezentat al Companiei Căilor Ferate Forestiere (CFF), care exploatează trenul Mocăniţa, a precizat pentru AGERPRES că în cel mai scurt timp va fi demarată o anchetă internă pentru a descoperi cauzele producerii incidentului feroviar.