Alertă în Marea Neagră! Navă a Republicii Moldova, atacată de ruşi. Anunţul făcut de Ministerul Apărării din Ucraina

Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat vineri că nava comercială Millennium Spirit care navighează sub pavilionul Republicii Moldova a fost atacată de armata rusă în Marea Neagră.

25 feb. 2022, 14:41
Alertă în Marea Neagră! Navă a Republicii Moldova, atacată de ruşi. Anunţul făcut de Ministerul Apărării din Ucraina

Alertă în Marea Neagră! Navă a Republicii Moldova, atacată de ruşi. Informaţia a fost făcută publică, vineri, de Ministerul Apărării al Ucrainei.

„Comandatul Forţelor Armate al Ucranei raportează: Nava Millennium Spirit a fost atacată de o navă militară rusă, la 12 mile de portul Pivdenny.

Circumstanţele producerii incidentului urmează să fie stabilite. Nu există comunicaţie cu nava”, au anunţat oficialii ucraineni.

În postarea de la Twitter, oficialii ucraineni au dat de înţeles că nava ar aparţine României, însă, potrivit Marine Traffic, Millennium Spirit navighează sub pavilion moldovenesc.

Citeşte şi: Militarii ruşi au ajuns în Kiev. Lupte pe stradă la periferia capitalei Ucrainei FOTO ŞI VIDEO

Navă a Republicii Moldova, atacată de ruşi. Reacţia Ministerului Apărării din România

„Referitor la informațiile despre o navă lovită recent în Marea Neagră, din informațiile primite până la această oră, nava este sub pavilion R. Moldova”, a confirmat purtătorul de cuvânt al MApN, pentru Româniatv.net.

Navă a Republicii Moldova, atacată de ruşi. Răspunsul autorităţilor de la Chişinău

Agenția Navală a Republicii Moldova a anunţat că nava MILLENIAL SPIRIT IMO Nr. 7392610 (nava de tip Chemical Tanker) sub pavilionul Republicii Moldova fiind în apele neutre din Marea Neagră (46°22.221’N, 031°07.095’E) a fost lovit de un obuz (nu se cunoaște sursa lansării obuzului), conform Stiri.md.

La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipați doar cu veste de salvare. Echipajul navei sunt cetățeni ai Federației Ruse, notează sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, vineri, pe Twitter, în care afirmă că a avut în cursul dimineţii o convorbire telefonică cu preşedintele Republicii Moldova.

”I-am reconfirmat sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova şi cetăţenii săi în acest context dramatic în care se află regiunea noastră”, spune şeful statului.

”I-am reconfirmat şi în această dimineaţă preşedintei Maia Sandu, în discuţia telefonică avută, sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova şi cetăţenii săi în acest context dramatic în care se află regiunea noastră”, a scris preşedintele pe Twitter.

Klaus Iohannis mai transmite: ”Ne coordonăm îndeaproape pentru a gestiona această situaţie”.

Citeşte şi: Preşedintele Ucrainei cere ajutor disperat României prin Formatul Bucureşti 9. „Trebuie să aşezăm Rusia la masa negocierilor”