Militarii ruşi au ajuns în Kiev. Lupte pe stradă la periferia capitalei Ucrainei FOTO ŞI VIDEO

Trupele militare rusești au intrat vineri în Kiev. În prezent, se duc lupte la periferia oraşului. Oficialii ucraineni le cer locuitorilor să nu iasă din casă și să pregătească cocteiluri Molotov. Cartierul se află la aproximativ 10 kilometri de centrul Kievului. Ucraina vrea pace şi a transmis o invitaţie la dialog prin vocea consilierului prezidenţial de la Kiev, Mihailo Podoliak. Pe de altă parte, Serghei Lavrov spune că Rusia este deschisă la dialog abia după ce armata ucraineană va depune armele.

25 feb. 2022, 14:19

Rusia a lansat joi dimineață o amplă operațiune de atac în Ucraina. Ziua a început cu numeroase bombardamente și atacuri cu rachete în Kiev, Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk, Lvov. Vineri la prânz, militarii ruşi au intrat în Kiev.

Citeşte şi: Rusia vrea schimbarea Guvernului Ucrainei. Serghei Lavrov: Vrem demilitarizare şi denazificare. Vrem Guvern independent, nu condus de străini

Se dau lupte în stradă la periferia oraşului, în Obolon. Tancuri au fost văzute pe străzile din Kiev. În prezent, armata ucraineană luptă să respingă atacul ruşilor.

„Kiev a intrat ă faza de apărare. Focuri de arme şi explozii se aud în mai multe zone ale oraşului”, a declarat primarul Klitschko.

Armata ucraineană împarte arme civililor care luptă pentru apărarea oraşului Kiev.

 

Citeşte şi: Imaginile disperării din Ucraina. Momentul în care un tată îşi ia la revedere de la fiica lui care fuge de război a emoţionat întreaga lume

Citeşte şi: Sirenele de război au sunat şi în vestul Ucrainei, la 80 km de graniţa cu Polonia. Panică la Lvov, mărturiile unui român

Ministerul ucrainean al Apărării le-a cere locuitorilor să nu iasă din casă și să pregătească cocktailuri Molotov. Districtul în care au intrat militarii ruşi se află la aproximativ 10 kilometri de centrul Kievului.

Citeşte şi: Zelenski acuză Rusia că atacă civili în Kiev! Declaraţiile făcute în rusă: „Asta ne aminteşte ofensiva nazistă din 1941”

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina a anunţat că militarii ruși au confiscat două vehicule ale ucrainene, s-au schimbat în uniforma armatei ucrainene și se deplasau cu mare viteză spre centrul Kievului dinspre Obolon.

La un moment dat, un blindat rusesc care se deplasa pe o stradă din zona de nord a oraşului Kiev a lovit intenţionat un autoturism fără să-i pese că în interior se afla un bărbat. În imagini apărute pe reţelele de socializare se vede maşina distrusă de tanc şi un bărbat blocat între fiarele contorsionate ale autoturismului.