Alertă în Marea Neagră! O mină marină, observată la circa 20 de kilometri de Sulina

O mină marină a fost observată în larg la 20 de kilometri de Sulina. Poliția de Frontieră din cadrul Gărzii de Coastă a anunțat că mina a dispărut la un moment dat din raza sa vizuală și a ajuns în cele din urmă în apele teritoriale ale Ucrainei.

16 mai 2023, 11:49
Alertă în Marea Neagră! O mină marină, observată la circa 20 de kilometri de Sulina

O mină marină, observată la circa 20 de kilometri de Sulina. O mină marină care a fost observată luni de către o navă comercială la aproximativ șapte mile marine est de localitatea Sulina, pe Marea Neagră a pus pe jar autoritățile române.

Citește și Document. Zăcământul de gaz din Marea Neagră este mai mare decât se credea inițial

O mină marină, observată la circa 20 de kilometri de Sulina

După ce echipajul de pe nava comercială au anunțat că la circa 20 de kilometri de Sulina se afla un obiect plutitor asemănător unei mine marine, autoritățile s-au deplasat la locul indicat cu o navă din dotarea Gărzii de Coastă și au monitorizat obiectul.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă s-a constatat că este o mină marină, aflată în derivă.

„În data de 15.05.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost sesizați de către o navă comercială cu privire la faptul că la aproximativ 7 mile marine est de localitatea Sulina, pe Marea Neagră, se afla un obiect plutitor asemănător unei mine marine.

Aceștia s-au deplasat la locul indicat cu o navă din dotarea Gărzii de Coastă și au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată în derivă”, au transmis reprezentanții Poliţiei printr-un comunicat de presă.

Autoritățile au anunțat că la un moment dat, mina a ieșit din câmpul vizual al polițiștilor de frontieră și a intrat în apele teritoriale ale Ucrainei.

Nu este pentru prima dată când o mină marină intră în apele teritoriale ale României. La începutul anului, polițiștii de frontieră au descoperit o mină marină în apropierea plajei în zona localităţii Sfântul Gheorghe, județul Tulcea.

Garda de Coastă a transmis că poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni, au descoperit pe plaja din zona localității Sfântul Gheorghe, o mină marină.

”În data de 26.01.2023, o echipă de scafandrii, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice defășurate în zona localității Sfântul Gheorghe, au observant un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localității Sfântul Gheorghe.

Aceștia au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată in derivă ușoară, la țărm.

Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autoritățile naționale cu atribuții in domeniu”, a transmis Garda de Coastă.

Citește și FOTO: Mină marină, aflată în derivă, aproape de Eforie, a fost distrusă de scafandrii MApN