Alertă în piața crypto. Joe Biden a cerut reglementări mai dure

Alertă în rândul investitorilor în criptomonede! Guvernele occidentale se implică din ce în ce mai mult în reglementarea investițiilor speculative. 

16 sept. 2022, 19:10
Alertă în piața crypto. Joe Biden a cerut reglementări mai dure

Președintele Joe Biden a transmis vineri că agențiile guvernamentale din SUA trebuie să-și intensifice eforturile pentru a consolida legislația în sectorul activelor digitale. De asemenea, instituțiile de stat americane trebuie să depisteze lacunele ce fac posibile fraude masive.

Departamentul Trezoreriei de Stat a primit deja ordinul de a conduce un grup de agenții guvernamentale, pentru a studia potențialul unei monede digitale emise de o bancă centrală. Totuși, până în prezent, Casa Albă nu s-a pronunțat în favoarea adoptării dolarului digital.

Acțiunea colectivă a guvernului, anunțată într-o serie de rapoarte, urmează unui ordin executiv semnat în acest an de președintele american Joe Biden „privind asigurarea dezvoltării responsabile a activelor digitale”, scrie presa internațională.

Mai exact, autorități de reglementare precum Securities and Exchange Commission (SEC) și Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vor trebui să evalueze riscurile asociate ecosistemului activelor digitale, inclusiv utilizarea acestora pentru spălarea banilor sau fraudă.

 

Joe Biden a dat ordinul

 

În plus, Casa Albă a declarat că Joe Biden va lua în considerare posibilitatea de a cere Congresului să modifice Legea privind secretul bancar pentru a se aplica furnizorilor de servicii de active digitale, inclusiv bursele de criptomonede și platformele de tokenuri nefungibile (NFT).

„Reglementarea criptomonedelor este necesară pentru ca activele digitale să joace rolul pe care credem că îl pot juca în încurajarea inovării și în susținerea competitivității noastre economice și tehnologice”, a declarat Brian Deese, directorul Consiliului Economic Național.

Piața crypto a înregistrat anul trecut recorduri după recorduri. Toate monedele digitale au bifat noi maxime istorice, însă acum, portofelele investitorilor „sângerează”. Valoarea unui Bitcoin a scăzut la 19.000 de dolari, potrivit CoinMarketCap.