Alertă în SUA: Şerifii veniţi la reuniunea lor anuală au avut parte de explozie la hotelul lor

O puternică explozie a zguduit, marţi noaptea, un hotel din Nashville, care găzduia o reuniune a poliţiei. Aproape 5000 de oameni au fost evacuaţi din hotel, iar structura imobilului a fost grav afectată.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 10:04
Alertă în SUA: Şerifii veniţi la reuniunea lor anuală au avut parte de explozie la hotelul lor

Peste 500 de şerifi din Statele Unite şi mai multe oficialităţi de la Washington se aflau în centrul de conferinţe din hotel când s-a produs explozia. Din fericire, toată lumea aflată în hotel la acea oră a scăpat cu viaţă şi nimeni nu a fost rănit. 

„A fost puternică explozia, asta pot să vă spun. Şocul pe care l-am simţit după explozie a fost ceva ce nu am mai experimentat. A fost foarte neliniştitor să se întâmple în locaţia asta. Vă imaginaţi gradul de nelinişte, mai ales că aveam mai multe oficialităţi din Washington DC aici şi atâtea lucruri se întâmplau în jur”, a declarat unul dintre şerifi.

„S-a auzit o bubuitură puternică. Întreaga clădire s-a mişcat, de fapt, s-a simţit exact ca un cutremur. Mă uitam pe geam şi am văzut ţevi cum se balansau în curte. Se balansau în faţă şi în spate. Era ca la cutremur„, a povestit unul dintre martorii oculari.

Deşi explozia a fost foarte puternică, nimeni nu a fost rănit. Clienţii au fost transferaţi la un alt hotel. Inginerii şi experţii în construcţii verifică structura de rezistenţă a clădiri pentru a stabili gradul în care a fost afectată. Poliţia şi pompierii a pornit o anchetă pentru a stabili care au fost cauzele ce au dus la producerea deflagraţiei.

Structura clădirii a fost grav afectată de explozie aşa că peste 5.000 de oameni au fost evacuaţi din hotel. Din primele informaţii se pare că explozia s-a produs în camera maşinilor din cadrul centrului de convenţii din hotel. Conform pompierilor care au intervenit în zonă se simţea miros de gaz, aşa că alimentarea cu gaz a fost oprită pentru a evita o nouă explozie. Din spusele martorilor, un miros de gaz a început să se simtă la o oră după prima explozie.