Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat retragerea forţelor ruse din Herson VIDEO

Serghei Şoigu, minstrul rus al Apărării, a ordonat, miercuri, retragerea forţelor armate de pe malul drept al fluviului Nipru, în regiunea ucraineană Herson, care include capitala regiunii, cu acelaşi nume, ţinta unei vaste contra-ofensive ucrainene.

09 nov. 2022, 18:23
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat retragerea forţelor ruse din Herson VIDEO
Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a ordonat retragerea forţelor ruse din Herson

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat retragerea forţelor ruse din Herson. „Procedaţi la retragerea militarilor”, a anunţat Serghei Şoigu la televiziune, în urma unei propuneri în acest sens a comandantului operaţiunilor ruse în Ucraina, generalul Serghiei Surovikin.

Citeşte şi: Un grup de foşti politicieni ruşi, format în exil, plănuieşte să-l „elimine fizic” pe Vladimir Putin

Anunţul marchează cea mai importantă retragere a Rusiei de la începutul invaziei şi un posibil punct de cotitură în războiul din Ucraina, care durează de aproape nouă luni.

Serghei  Suriovikin a recunoscut că este o decizie „deloc uşor de luat” şi a declarat că aprovizionarea oraşului Herson nu mai este posibilă. Retragerea presupune părăsirea de către armata rusă a malului de vest al fluviului Nipru. „În aceste circumstanţe, cea mai sensibilă opţiune este să organizăm apărarea de-a lungul barierei fluviului Nipru”, a declarat Serghei Surovikin într-o reuniune cu comandanţi militari de rang înalt, potrivit BBC News.

Citeşte şi: Au început negocierile de pace! Condițiile obligatorii cerute de Zelenski lui Putin au fost făcute publice. Rusia urmează să facă următorul pas

Retragerea trupelor ruse reprezintă o lovitură dură în faţa contraofensivei ucrainene. Mai mult, anunţul retregerii are loc la scurt timp după moartea unui lider prorus din Herson, Kiril Stremousov, unul dintre principalii susţinători ai ocupaţiei.