Armata lui Zelenski, atac nimicitor asupra rușilor! Ucrainenii se laudă că au distrus toate tancurile din dotarea armatei ruse

Atac nimicitor al forțelor ucrainene. Armata președintelui Volodimir Zelenski susține că rușii au pierdut până acum 2.801 de tancuri, de la începutul invaziei în Ucraina și până în prezent.

09 nov. 2022, 19:23
Armata lui Zelenski, atac nimicitor asupra rușilor! Ucrainenii se laudă că au distrus toate tancurile din dotarea armatei ruse

Soldații ucraineni luptă din greu pe front, iar armata lui Putin este nimicită puțin câte puțin.

Conform datelor publicate de autoritățile ucrainene, rușii au pierdut până acum 2.801 de tancuri, de la începutul invaziei în Ucraina și până în prezent.

Rușii au anunțat că se retrag din Herson, iar armata ucraineană a distrus două depozite de muniţii ruseşti în sudul Ucrainei. Acum, armata lui Zelenski susține că a distrus toate tancurile active din dotarea armatei ruse.

Centrul pentru Studii Strategice din SUA a estimat că, înainte de 24 februarie 2022, armata rusă avea 2.800 de tancuri operațional și alte 10.000 în rezervă.

În luna septembrie, rușii  au distrus de 1.000 de tancuri abandonate sau capturate de forțele Kievului, după șase luni și jumătate de război în Ucraina, conform Moscow Times.

Asta înseamnă că rușii pierduseră, până în septembrie, peste o treime din numărul tancurilor aflate în dotare.

Citiți și: Un comandant al SUA lansează un avertisment dur cu privire la războiul din Ucraina: ”Este doar încălzirea. Vine conflictul cel mare”

Vladimir Putin a făcut „mai multe greșeli uriașe și strategice” când a invadat Ucraina, a declarat, miercuri, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat în Marea Britanie, scrie The Guardian, care postat pe Twitter un videoclip cu Serghei Shoigu, dând ordinul de retragere a trupelor ruse din Herson.

„Viața și sănătatea trupelor noastre au întotdeauna prioritate”, susține el.

Citiți și: Războiul din Ucraina s-ar putea încheia. Condiţiile Kievului pentru negocieri