Alertă într-o patiserie din Capitală. Un șobolan viu a fost găsit printre produse. ANPC, amendă de 20 de mii de lei pentru unitatea alimentară!

O patiserie din Sectorul 2 al Capitalei a fost amendată cu 20.000 de lei, după ce un șobolan viu a fost găsită în unitate.

28 nov. 2021, 21:20
Alertă într-o patiserie din Capitală. Un șobolan viu a fost găsit printre produse. ANPC, amendă de 20 de mii de lei pentru unitatea alimentară!

Alertă într-o patiserie din Capitală. Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor au amendat cu 20.000 de lei o patiserie din sectorul 2 al Capitalei şi au retras definitiv de la comercializare aproximativ 300 de kilograme de produse alimentare, după ce au găsit un şobolan viu în incinta unităţii, dar şi alte nereguli în urma controlului.

Alertă într-o patiserie din Capitală. Un șobolan viu a fost găsit printre produse. ANPC, amendă de 20 de mii de lei pentru unitatea alimentară!

„În urma unei apariţii în spaţiul public a unor imagini cu un şobolan în rafturile unei patiserii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat şi în seara zilei de 28 noiembrie 2021, echipe de control ale Comisariatului Bucureşti, coordonate de preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, au efectuat un control la S.C. Lux Pan Pancor S.R.L., cu punctul de lucru în Şos. Pantelimon, nr. 258, din sectorul 2 al Capitalei, locul de unde proveneau imaginile.

Deficienţele constatate de comisarii ANPC au fost: prezenţa unei rozatoare (şobolan viu), în incinta unităţii, utilizarea unor grătare cu rugină şi vopsea exfoliată, neigienizate, existenţa unor pereţi neigienizaţi, în zona de gătire, cu strat grosier de grăsimi şi arsuri, tavan cu exfolieri precum şi nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific, materiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius”, se arată într-un comunicat al ANPC.

 

Posted by ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor on Sunday, November 28, 2021

ANPC răspunde neregulilor

„Aşa cum am mai spus, atunci când ne sunt semnalate nereguli, consumatorii trebuie să ştie că ANPC răspunde prezent! O astfel de situaţie s-a întâmplat şi astăzi! O spun foarte clar: siguranţa şi sănătatea consumatorilor nu se negociază. Datoria noastră este de a-i proteja de incidente precum cel de astăzi, de la patiseria Lux Pan din Pantelimon, unde o rozătoare îşi vedea liniştită de habitat, acolo, în patiseria de unde zilnic copii, bunici, părinţi îşi cumpără produse. Este inadmisibil să întâmpinam astfel de situaţii, pentru că se ştie foarte clar că şobolanii sunt extrem de periculoşi, mai ales din cauza microbilor pe care îi pot răspândi. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor îşi propune ca în perioada următoare să continue să arate public, pe reţelele sociale şi nu numai, imagini/ clipuri cu acţiunile echipelor operative„, a declarat Mihai Culeafă, preşedintele ANPC.

Citește și: Şobolan filmat în timp ce se plimba prin salonul unui pacient. Imagini şocante la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi