Pericol de şobolani în unităţile mari de învăţământ din Capitală: Situația e dramatică și e nevoie să se ia măsuri reale

Vin reacţii acide din partea managerilor istituţiilor de învăţământ din capitală după ce Primăria Capitalei a decis să nu inculdă şcolile în planul de deratizare.

02 aug. 2021, 23:51
Pericol de şobolani în unităţile mari de învăţământ din Capitală: Situația e dramatică și e nevoie să se ia măsuri reale

Pericol de şobolani în unităţile mari de învăţământ din Capitală. Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, a venit cu o primă declaraţie după anunţul făcut de reprezentanţii Primăriei Generale.

Pericol de şobolani în unităţile mari de învăţământ din Capitală. Ce spune managerul unui renumit liceu din Captială

Întrebată dacă există deratizare în subsolul şi în zona liceului pentru a nu se ajunge la situații dramatice, Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” a precizat că în urmă cu trei luni au fost aduse nişte cutii negre care probabil se vor a fi niște capcane de şobolani.

„Au fost aduse niște cutiuțe negre care probabil se vor fi niște capcane pentru șobolani, dar părerea mea este că sunt prea mici pentru a semăna specimene de șobolani.

Adică sunt cam pentru niște șoricei. Sunt puse în dreptul tomberoanelor de gunoi de afară din curtea școlii, la centrală câteva și avem o curte exterioară unde există o magazie unde cred că sunt și acolo vreo cinci. În interiorul lor se pune grâu din acela tratat dar până în momentul de față noi nu am văzut niciun șobolan prins acolo.

Cu siguranță există, ceea ce mai văd și eu de la copiii care trimit fotografii și filmulețele pe care le postează lumea. Am o colegă care stă în Sectorul 1, este profesoară, și a venit de vreo două trei ori acasă cu căpușe. Şi-a scos cu penseta căpușa din picior. Situația este destul de dramatică și părerea mea este că este nevoie să se ia măsuri reale și cu eficiență nu să ne jucăm”, a spus Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, potrivit Antena 3.

Primarul general Nicuşor Dan o acuză pe Clotilde Armand, edilul Sectorului 1, problema gunoaielor a dus la apariţia şobolanilor în Capitală. Chiar dacă mâine împlineşte nouă luni de la preluarea mandatului, edilul Capitalei a afirmat cu nonşalanţă că „nu știm nici măcar care sunt proprietățile municipalității”.

Edilul Capitalei a explicat că, din punctul său de vedere, nu există o „creştere semnificativă” a numărului de rozătoare faţă de anii precedenţi, dar recunoaşte că autorităţile nu pot controla aceste fenomen în totalitate.

Citeşte şi: Nicuşor Dan aruncă vina pe Clotilde Armand pentru problema şobolanilor din Capitală. „Am avut o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile”