Alertă într-un bar din România după ce un șarpe de un metru a fost găsit în aparatul de cafea

România este în alertă generală! După ce un important oraș din România a fost invadat de șerpi, acum un nou caz a băgat spaima în oameni. Un șarpe a fost găsit într-un aparat de cafea dintr-un bar.

22 iun. 2023, 23:33
Alertă într-un bar din România după ce un șarpe de un metru a fost găsit în aparatul de cafea
Alertă într-un bar din România după ce un șarpe de un metru a fost găsit în aparatul de cafea

Alertă mare în România. Mai multe zone de la noi din țară au fost invadate de șerpi. Astăzi o nouă întâmplare terifiantă i-a băgat în sperieți pe localnicii din satul Dudașu, comuna Șimian, din județul Mehedinți. În aparatul de cafea al barului din sat a fost găsit un șarpe de aproape un metru lungime.

Citește și: Organizare execrabilă la EURO 2023 U21. Cum a fost umilită o jurnalistă din România pe Stadionul Steaua, la meciul cu Spania

Autoritățile au fost informate imediat, iar un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la fața locului. Aceștia au reușit să găsească șarpele, care se ascunsese în aparatul de cafea.

„Cu ajutorul dispozitivului din dotare, șarpele de casă în lungime de peste 100 cm a fost extras și, ulterior, eliberat în mediul natural”, au informat jandarmii.

Numai în ultimele zile, jandarmii au intervenit în patru astfel de situații privind îndepărtarea șerpilor, ca urmare a solicitărilor din partea cetățenilor, potrivit Mediafax.

Invazie de șerpi în România

Românii care locuiesc în Oradea se confruntă cu o situație de groază! Orașul a fost invadat de șerpi, iar autoritățiile au trimis mesaje RO-ALERT în care informau că este obligatoriu ca locuitorii să închidă geamurile și ușile și să fie precauți. În ultima perioadă, numărul sesizărilor cu privire la invazia de șerpi a crescut îngrijorător de mult.

Cel mai recent, săptămâna trecută, educatoarele unei grădinițe din Oradea au cerut ajutorul specialiștilor, după ce un șarpe de mari dimensiuni a ajuns la colțul clădirii.

Potrivit comisarului-șef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, personalul grădiniței aflate în Parcul Industrial 1 a observat șarpele, dar până la sosirea ajutoarelor, reptila s-a făcut nevăzută.

„Era un exemplar de șarpe de apă, neveninos. Dar sunt tot mai des observați în oraș”, a declarat Șerbănescu pentru BIHOREANUL.

„De regulă, întâlnim în oraș șarpele de apă, care nu este veninos, nu face niciun rău, din contră, în parcuri ar putea să mănânce rozătoare. Toamna caută locuri de iernare și se poate să intre în subsoluri sau în locuri mai ferite, dar vara probabil ajunge în preajma unor clădiri în căutare de hrană. Șerpii simt vibrațiile și, de aceea, se retrag când e un om în apropiere. În oraș, fiind mai multe vibrații, ar putea să nu perceapă omul și de aceea să-i întâlnim”, a explicat pentru BIHOREANUL Diana Cupșa (foto), directoarea Departamentului de Biologie din cadrul Facultății de Științe din Oradea.

Unii dintre șerpi au și un metru jumătate și, în principal, au fost văzuți în parcuri sau pe alei. Trebuie reținut faptul că șerpii sunt protejați prin lege. Dacă ucizi un șarpe vei fi amendat, iar suma se poate ridica la 5.000 de lei. Specialiștii au informat populația că nu este cazul să se teamă.

Citește și: CTP, reacţie vehementă după eliberarea lui Piedone: „Fapta nu există. Despre justiţia din România se poate da o hotărâre că nu există?”