CTP, reacţie vehementă după eliberarea lui Piedone: „Fapta nu există. Despre justiţia din România se poate da o hotărâre că nu există?”

Fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost eliberat miercuri, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis recursul în casație în dosarul Colectiv. Decizia este definitivă.

22 iun. 2023, 13:27
CTP, reacţie vehementă după eliberarea lui Piedone: „Fapta nu există. Despre justiţia din România se poate da o hotărâre că nu există?”

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a-l achita pe Cristian Popescu Piedone, după ce acesta fusese condamnat şi deja a petrecut mai bine de un an în închisoare, l-a revoltat la maximum pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP), care susţine că această sentinţă este un nou semn că justiţia din România „nu mai există”.

„Lupta pentru existență

După mai rău de 7 ani de la Colectiv, numitul Piedone este achitat și eliberat din detenție cu motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție: „ Fapta nu există”.

În 7 ani, morții au putrezit, răniții, mutilații și rudele s-au chinuit, numitul Piedone a fost cercetat penal, judecat, condamnat, a făcut un an de închisoare. Și acum, ÎCCJ nu invocă un articol de lege special, o descoperire juridică de ultimă oră, probe noi, revelatoare, la dosar sau martori surpriză – nimic din toate astea. Numitul e liber pentru că fapta nu există. A existat vreme de 7 ani, iar acum s-a evaporat. Așa cum ai spune despre o piatră, un animal, un pom, un cadavru că nu există și n-a existat vreodată.

Clar, nu? O singură întrebare aș mai avea, un detaliu: despre Justiția din această țară se poate da o hotărâre, de azi, că nu există? Și că n-a existat vreodată?”, scrie CTP, pe pagina sa de Facebook.

Piedone are dreptul să își reia mandatul la Primăria Sectorului 5. Prefectura București a anunțat miercuri că fostul primar Cristian Popescu Piedone are dreptul să își reia mandatul la Primăria Sectorului 5 după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat sentința primită de acesta.

Citeşte şi: EXCLUSIV: Toni Greblă, atac la Inspecția Judiciară, după eliberarea lui Piedone: ”Inspecția Judiciară ar trebui să explice cum a fost posibil ca unii judecători să dea 8 ani, alții au dat 4 și unii l-au achitat”

”Cu siguranță, da. Dacă n-au făcut alegeri, scaunul e liber, trebuie să mă întorc” a spus Cristian Popescu Piedone, la eliberare, întrebat dacă se întoarce în funcția de primar al Sectorului 5.

”Până la Înalta Curte, n-am avut parte decât de culoare, comenzi, scheleți în dulap, dar iată, astăzi, justiția, prin ÎCCJ… există o speranță în România pentru dreptate” a spus edilul.

”Nu voi cere despăgubiri morale, pentru că voi câștiga, n-am nevoie. Voi fi repus în funcție, îmi voi duce sectorul până la capăt. A mă bate cu trecutul, îmi ard prezentul. Nu am nici vârsta necesară” a continuat el.

Piedone a spus că-n închisoare s-a eliberat, nu s-a încarcerat. ”Condițiile din închisoare sunt cu bun simț, dacă ai bun simț. Am ieșit la muncă, am cosit, le-am făcut pe toate. Mi-am luat recompense, m-am dus la cursuri, dar ce cursuri n-am făcut” a spus el despre condițiile din închisoare.

Citeşte şi: Consiliul Superior al Magistraturii, despre pensia maximă: ”Sistemul judiciar este de acord ca pensia să nu depăşească salariul în plată al unui magistrat în activitate”