ALERTĂ la Camera Deputaţilor. PROIECTIL ACTIV, găsit în apropierea intrării în instituţie

Un proiectil activ a fost descoperit, miercuri, în apropierea uneia dintre intrările în sediul Camerei Deputaţilor, în timpul unor lucrări de mentenanţă la puţurile de aerisire. Obuzul a fost recuperat de pirotehnişti şi va fi detonat într-un poligon special, în zilele următoare.

RomaniaTV.net
26 nov. 2014, 10:40

Proiectilul de război a fost găsit în curtea Palatului Parlamentului. La faţa locului au sosit echipe de pirotehnişti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi este o echipă specializată de la Ciolpani, pentru a prelua proiectilul şi a-l duce într-un poligon în care să fie detonat.

S-a delimitat un perimetru în zona garajelor, unde a fost găsit obuzul, iar circulaţia a fost închisă pe artera de lângă aripa Palatului Parlamentului unde a fost găsit proiectilul. Clădirea a fost evacuată.

Proiectilul are un calibru de 100 de milimetri şi este din cel de-al Doilea Război Mondial.

Echipa de pompieri de la Unitatea Specială Ciolpani care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că este vorba despre un proiectil exploziv. Pirotehniştii au verificat şi terenul din zonă pentru a se asigura că nu mai există un alt proiectil similar, care să reprezinte un pericol.

„Mai mulţi muncitori săpau la şantierul deschis în zona Palatului Parlamentului şi au găsit în subteran elemente de muniţie, un proiectil vechi, care probabil datează din timpul războiului”, a declarat Anca Onofrei, purtător de cuvânt al IGSU, citat de Agerpres.


loading...