Alertă la graniţele României. Ucraina se pregăteşte de război cu Rusia

În iulie, peste 1,2 mii militari din SUA, Ucraina, Lituania și Polonia au participat la un exercițiu tactic multinațional.

10 aug. 2021, 19:42
Alertă la graniţele României. Ucraina se pregăteşte de război cu Rusia

Alertă la graniţele României. Ministrul ucrainean al apărării, Andriy Taran, a declarat că țara sa trebuie să asigure disponibilitatea forțelor de apărare pentru a contracara „agresiunea rusă”, potrivit serviciului de presă al ministerului apărării, relatează agenția de presă INTERFAX.

„Trebuie să ne asigurăm disponibilitatea cuprinzătoare a forțelor noastre de apărare pentru a respinge planurile criminale și tocmai aceasta este sarcina pe care o îndeplinește pregătirea personalului de comandă, care a început astăzi”, a declarat serviciul de presă al ministerului apărării.

Conflict reluat în Ucraina. Atac cu mortiere şi rachete antitanc la Doneţk
Departamentul de apărare a subliniat că pe 9 august a început pregătirea la scară largă a comandamentului și a personalului din forțele armate, în conformitate cu Planul de instruire al forțelor armate din Ucraina din 2021.

Europa se reîntoarce la „cortinele de fier”. Lituania ridică un gard de sârmă ghimpată lung de peste 500 km şi înalt de patru metri
Alertă la graniţele României. Instruirea pe uscat, pe mare și în aer a început în toată Ucraina și va dura până pe 13 august. După cum informează serviciul de presă al Ministerului Apărării, toate tipurile de forțe armate din Ucraina sunt implicate în exercițiile militare curente. Potrivit lui Taran, capacitățile de luptă ale forțelor comune, 14 corpuri militare de comandă și control ale forțelor armate, Garda Națională, Serviciul de Securitate al Ucrainei, Serviciul de Stat al Ucrainei pentru Situații de Urgență și Serviciul de Stat Special de Transport sunt la cinci terenuri de antrenament cu arme combinate.

De asemenea, anumite unități militare efectuează acțiuni practice în timpul exercițiilor tactice.

În iulie, peste 1,2 mii militari din SUA, Ucraina, Lituania și Polonia au participat la un exercițiu tactic multinațional.