Conflict reluat în Ucraina. Atac cu mortiere şi rachete antitanc la Doneţk

Un militar ucrainean a fost ucis într-un atac cu mortier şi armament antitanc lansat de lângă Doneţk, anunţă armata ucraineană, care precizează că a ripostat atacului separatiştilor proruşi

26 iun. 2021, 13:21
Conflict reluat în Ucraina. Atac cu mortiere şi rachete antitanc la Doneţk

Conflict reluat în Ucraina. Armata ucraineană a anunţat sâmbătă că separatişti proruşi din estul Ucraonei au atacat trupe ucrainene cu mortier şi armament antitanc şi au ucis un militar ucrainean, relatează AFP.

Armata ucraineană, care-i acuză pe separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova de încălcări aproape zilnice ale unui armistiţiu din 2020, precizează că atacul a fost comis dintr-un loc situat în apropiere de centrul administrativ al separatiştilor, la Doneţk.

Trupele ucrainene au ripostat atacului, anunţă armata ucraineană. Forţele ucrainene se află în război cu separatişti proruşi în regiunile Doneţk şi Lugansk din 2014, când Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea.
Conflict reluat în Ucrain. Rusia a comasat, în urma unei intensificări a violenţelor, la începutul acestui an, aproiximativ 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina, aleimentând temeri cu privire la oescladare importantă a conflictului.

Ucraina, lovitură calculată pentru Federația Rusă. A impus sancțiuni împotriva a 55 de bănci. Oficialii incriminați
Moscova a anunţat după aceea o retragere a trupelor, însă Statele Unite şi Kievul denunţă o retragere limitată.

Rusia subliniază că susţinerea sa a regiunilor separatiste ucrainene este pur politică, însă Kievul şi aliaţii săi din Occident acuză Moscova de faptul că trimite trupe şi armament pe front.

Războiul civil din Ucraina s-a soldat cu peste 13.000 de morţi.

O tornadă a făcut ravagii în Cehia: „A fost iadul!”. Frontul atmosferic periculos se îndreaptă spre România FOTO şi VIDEO