Alertă la maternitatea din Botoșani! Medici amenințați cu toporul de soţul unei gravide, după moartea Alexandrei

Incident halucinant la maternitatea din Botoșani, unde a murit Alexandra, gravida care a fost lăsată de medici să agonizeze pe patul de spital. Soțul unei gravide a intrat înarmat cu un topor în unitatea medicală și a amenințat un medic.

19 sept. 2023, 15:17
Alertă la maternitatea din Botoșani! Medici amenințați cu toporul de soţul unei gravide, după moartea Alexandrei
Medici amenințați cu toporul de soţul unei gravide, după moartea Alexandrei

Medici amenințați cu toporul de soţul unei gravide, după moartea Alexandrei! Doctorul a povestit că un bărbat recalcitrant a intrat înarmat cu un topor în spital şi l-a amenințat.

Citește și Minune la spitalul din Iași! Gabriel, micuțul de trei ani din Botoșani aruncat de mama sa de la etaj, s-a trezit din comă. Care au fost primele cuvinte ale băiețelului

Medici amenințați cu toporul de soţul unei gravide, după moartea Alexandrei

Reprezentanții maternității spun că se confruntă cu astfel de cazuri frecvent, în ultima perioadă și au luat legătura cu prefectul județului pentru a lua măsuri în acest sens.

„Se simt amenințați. Sunt stigmatizați pentru că toată societatea este pe ei. Eu i-am asigurat că am încredere în personalul medical din Botoşani, în profesionalismul lor, cred că dacă acolo a fost o culpă medicală, adevărul va ieşi la suprafață”, a declarat Sorin Cornilă, prefectul judeţului Botoşani.

La prefectură a mers și fratele Alexandrei care s-a arătat profund dezamăgit de atitudinea pe care au avut-o cadrele medicale.

„S-a împlinit o lună de când sora mea a trecut la neființă. În loc să coboare şi să-i aprindă o lumânare, cadrele medicale au ales să meargă şi să se plângă la prefect că sunt amenințați. Oare de ce? Tot din cauza lor”, a declarat fratele Alexandrei.

Bărbatul s-a întâlnit cu prefectul județului, dar și cu cinci medici în frunte cu managerul, Monica Adăscăliţei, şi directorul medical, Ştefan Bercea, din unitatea medicală, unde sora sa a fost lăsată să moară.

După ce a discutat cu delegația de medici, prefectul a declarat că va încerca să sprijine demersurile acestora.

„La această întâlnire, medicii de la Botoşani i-au expus prefectului principalele probleme care sunt la nivelul secţiei”, a precizat Monica Adăscăliţei, manager spital Botoşani.

Potrivit medicului, printre cazurile reclamante se găsesc şi o serie de ameninţări la care sunt supuşi medicii în timpul gărzilor.

Indolența cu care medicii din Botoşani au tratat acest caz a ieșit la iveală, după ce familia Alexandrei a făcut publice mesajele pe care le-a trimis doctorilor în noaptea de dinaintea tragediei.

„Nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet” i-a scris Alexandra medicului de gardă, cu doar 4 ore înainte să moară, potrivit Monitorul de Botoșani.

În noaptea de joi spre vineri, Alexandra, însărcinată cu cel de-al patrulea copil, în trei luni,  a început să sângereze, iar soțul său a sunat la 112. Imediat, o ambulanță al preluat-o și transportat-o la Spitalul Municipal do Botoșani.

La ora 23.05, tânăra a fost internată la Secția de Obstetrică și Ginecologie, unde a primit calmante și i s-a spus că a doua zi urmează să fie operată.

Apoi, a urmat o noapte de coșmar pentru tânăra care nu mai reușea să facă față durerilor cumplite.

La ora 03:16, femeia i-a trimis un mesaj medicului său curant în care îl ruga să o ajute, însă nu a primit niciun răspuns.

„Bună seara! Sunt Ivanov Alexandra, însărcinată în 13 săptămâni. Am venit la maternitate cu dureri mari de burtă şi sângerări. Din păcate bebe e oprit din evoluţie. Credeţi că se poate face ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere. Exact ca la naştere. Vă rog din suflet”, a scris tânăra.

O oră mai târziu, la 04:18, Alexandra trimite un alt mesaj, către unul dintre medicii de gardă, însă nici acesta nu s-a sinchisit să îi răspundă măcar.

„Sunt Ivanov Alexandra. Credeţi că-mi puteţi face chiuretajul noaptea asta că nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet simt că o iau razna”, a scris Alexandra.

Cu ultimele puteri, tânăra de 25 de ani i-a scris la ora 06.04 soțului său un mesaj scurt: „Nu mai pot”

După mai bine de o oră, la 07:30, Alexandra a intrat în șoc și în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de medicii de pe secția de Terapie Intensivă la ora 08:20 a decedat.

„Pacientă în vârstă de 25 de ani se internează în Urgență, adusă cu ambulanța pe data de 17 august, ora 23:30 pentru sângerare genitală externă redusă, dureri hipogastrice, aflată la a cincea sarcină – 3 nașteri naturale și un avort spontan în antecedente – cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină ecografic corespunzător pentru 12 săptămâni, oprită în evoluție recent. S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, examen ecografic conform protocolului în vigoare. Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții deoarece sângerarea genitală externă a fost redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluție. Pe data de 18 august, la ora 07:30, prezintă degradare bruscă a stării generale, dispnee severă, sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care e transferată pe secția de Anestezie-Terapie Intensivă, unde se instituie manevre complexe de reanimare. În ciuda eforturilor, la ora 08:20 se declară decesul prin stop cardio-respirator iresuscitabil, hemoragie căi respiratorii superioare. Examenul necroptic va stabili cauza decesului”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean din Botoșani, care anunță și declanșarea unei anchete interne.

În aceste momente, familia și prietenii Alexandrei cer să se facă dreptate și au creat și o petiție online în acest sens. În doar trei zile, petiția „Dreptate pentru Alexandra” a adunat aproape 7.000 de semnături.

Citește și Imaginile durerii la Botoșani, în ziua în care Alexandra Ivanov ar fi împlinit 26 de ani. Fetița ei, îmbrăcată cu un tricou cu mesajul „Nu am aer”, a îmbrățișat cu dor afișul cu poza mamei sale