Minune la spitalul din Iași! Gabriel, micuțul de trei ani din Botoșani aruncat de mama sa de la etaj, s-a trezit din comă. Care au fost primele cuvinte ale băiețelului

Minune la spitalul de copii Sf. Maria din Iași! Gabriel, băiețelul în vârstă de trei ani din Botoșani care a fost aruncat împreună cu frățiorul său de la etaj chiar de către propria mamă, s-a trezit din comă la aproape o lună de la tragicul incident. Micuțul i-a uimit pe medici atunci când la scurt timp după ce a deschis ochii a vorbit cu tatăl său.

15 sept. 2023, 17:51
Minune la spitalul din Iași! Gabriel, micuțul de trei ani din Botoșani aruncat de mama sa de la etaj, s-a trezit din comă. Care au fost primele cuvinte ale băiețelului
Minune la spitalul din Iași! Gabriel, micuțul de trei ani din Botoșani aruncat de mama sa de la etaj, s-a trezit din comă.

Gabriel, micuțul de trei ani din Botoșani aruncat de mama sa de la etaj, s-a trezit din comă. Medicii ieșeni a decis ca la începutul săptămânii viitoare să îl trimită pe  Gabriel la un centru de recuperare de la București pentru a i se acorda îngrijirile medicale specifice recuperării în astfel de cazuri.

Citește și Profesor găsit mort, într-o pădure, din Botoșani. Primele indicii arată că s-a sinucis cu o armă de vânătoare

Gabriel, micuțul de trei ani din Botoșani aruncat de mama sa de la etaj, s-a trezit din comă

Tatăl micuțului este în culmea fericirii și consideră că Dumnezeu a făcut o minune cu Gabriel care la scurt timp, după ce s-a trezit din comă l-a recunoscut și chiar a vrut să mănânce.

De aceiași părere sunt și medicii de la Spitalul Sf. Maria din Iași care spun că este o minune pentru că micuțul de doar trei ani își revine atât de repede.

„Starea pacientului acum este ameliorată. Este detubat, respiră singur, nu este ventilat mecanic, stabil hemodinamic, reacționează la stimuli. Verbalizează câteva cuvinte cu tatăl. Tatăl a fost emoționat pentru că, copilul i-a cerut mâncare, a spus papa ceea ce înseamnă un pas înainte (…) Medicii au fost rezervați în prognostic pentru că traumatismul a fost extrem de sever cu cădere de la înălțime. Dar având în vedere că în fiecare zi copiii noștri ne surprind și au puterea să învingă orice durere și orice prognostic rezervat, acest copil ne-a demonstrat că există speranță și energie acolo unde nu avem noi o speranță”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iași.

Alexandru, tatăl lui Gabriel, a dezvăluit că este extrem de fericit că măcar unul dintre cei doi copii ai săi a reușit să supraviețuiască, după teribilul incident.

„A început așa dintr-odată să vorbească, să spună câteva cuvinte, cum vorbea el în limba lui. Că nu vorbea destul de clar.

Prima dată a spus papa și tata”, a declarat tatăl micuțului.

Vă reamintim faptul că, luna trecută, o femeie și-a aruncat cei doi copii de 2 și 3 ani pe fereastra unui hotel din Botoșani și a amenințat că se va sinucide. Din păcate, unul dintre copii a murit și al doilea a ajuns în stare gravă la urgență, după care a fost transferat la Iași, la spitalul Sf. Maria.

Citește și Imaginile durerii la Botoșani, în ziua în care Alexandra Ivanov ar fi împlinit 26 de ani. Fetița ei, îmbrăcată cu un tricou cu mesajul „Nu am aer”, a îmbrățișat cu dor afișul cu poza mamei sale