Avarie la METROU între staţiile Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii. Călătorii au fost evacuaţi din subteran. Explicaţia Metrorex

O avarie a avut loc în tunelul de metrou între staţiile Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii. În zonă s-a simţit miros de fum, iar călătorii de pe peronul staţiei de la Universitate au fost evacuaţi. Trenurile au circulat fără a opri în această staţie, anunţă ISU Bucureşti - Ilfov.

RomaniaTV.net
20 ian. 2017, 12:49

Update 16.24 Metrorex a explicat într-un comunicat ce s-aîntâmplat în subteran. A fost vorba de o avarie minoră, care a fost remediată repede.

„Astăzi, 20.01.2017, orele 14.30, în staţia de metrou Universitate a fost sesizat miros de fum. Astfel, echipele de intervenţie Metrorex s-au prezentat imediat la faţa locului.

Din primele cercetări s-au constat că fumul a venit din tunel, unde pe o porţiune mică, de izolaţie (o placuţă de izolaţie aflată între talpa şinei de alimentare cu energie şi traversă), a fost strapunsă şi a degajat fum.

Din dispoziţia ISU, staţia Universitate a fost evacuată. Circulaţia s-a desfăşurat normal, fără oprire la această staţie (Universitate). Publicul călător a fost anunţat prin intermediul instalaţiei de informare din trenuri şi staţii. Echipele de intervenţie au lucrat la remedierea avariei.

La 15.27 avaria a fost remediată şi circulaţia a fost deschisă şi pentru staţia Universitate”, se arată într-un comunicat Metrorex.


Update 15:54 Circulaţia garniturilor de metrou a fost reluată, la ora transmiterii acestei ştiri, în staţia Universitate, echipele de pompieri fiind retrase de la faţa locului. Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, a fost vorba despre un incediu la contactorii electrici, acesta fiind stins de angajaţii Metrorex.

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, echipele de pompieri au fost retrase din staţiile Piaţa Unirii şi Universitate, iar, la ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia a fost reluată în mod normal, trenurile de metrou oprind la Universitate.

 

Avarie pe tunel la metrou între Universitate şi Unirii. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că la metrou se simte uşor miros de fum. „Este vorba de o avarie de natura electrica. Se degajă fumul de la Piaţa Unirii spre Universitate”, a spus Daniel Vasile de la ISU Bucuresti.

Calatorii de pe peronul statiei Universitate au fost evacuaţi de urgenţă. S-au trimis autospeciale la ambele capete de metrou mentionate. La fata locului a actionat Detasamentul Special de Salvatori.

La 50-60 metri de statia Unirii catre Universitate s-au aprins contactori electrici. Au intervenit salvatorii de la Metrorex cu stingatoare, incendiul a fost stins. La Unirii nu sunt probleme. 

Trenurile de metrou circulă în ambele sensuri prin staţia Universitate, dar fără a opri în staţie. S-a restricţionat accesul în staţia de metrou Universitate. A fost identificat locul avariei de către reprezentanţii Metrorex, în apropiere de staţia Unirii. Nu sunt persoane rănite. În staţia Unirii sunt difuzate mesaje audio pentru informarea călătorilor cu privire la faptul că metroul nu opreşte în staţia Universitate.

Vezi: RECORD de călători la metrou marţi, 17 ianuarie 2017. Câţi oameni au intrat în subteran în acea zi