Alertă la o şcoală din Bucureşti. Copil cu tată infectat cu coronavirus, adus alături de ceilalţi copii

Un barbat care fusese confirmat ca infectat cu noul coronavirus si-a dus copilul la şcoală. Copilul este suspect de COVID-19, fiind contact direct al părintelui infectat. Direcția de Sănătate Publică a Capitalei a pornit o anchetă epidemiologică, copilul a fost băgat în carantină. La şcoală se va face o dezinfecție în clasa în care a stat copilul, dar şi în celelalte spații în care acesta a circulat. 

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 06:40
Alertă la o şcoală din Bucureşti. Copil cu tată infectat cu coronavirus, adus alături de ceilalţi copii

Un copil din Sectorul 2 al Capitalei a fost adus luni la școală, deși tatăl său era confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Conducerea școlii a aflat despre această situație de la centrul social la care copilul stătea. Instituția la care tatăl lucrează a anunțat centrul unde copilul locuiește că tatăl lui este pozitiv, iar conducerea acestui centru social a anunțat, la rândul ei, școala, potrivit Digi24.

Când a aflat despre cazul copilului, conducerea unității de învățământ a sunat imediat familia să vină să ia copilul de la școală. Copilul a fost condus imediat la poartă de către medicul școlar.

Copilul a stat în clasă circa 20 de minute. Conducerea şcolii a anunţat că se va face o dezinfecție în clasa în care a stat copilul, dar şi în celelalte spații în care acesta a circulat. 

Direcția de Sănătate Publică a Capitalei a pornit deja o anchetă epidemiologică.

Citeşte şi: Angajat al Inspectoratului Şcolar, suspect de COVID-19. Instituţia va funcţiona online

 

Virgil Musta anunţă creşterea numărului de cazuri COVID după deschiderea şcolilor: „Nu putem să oprim pandemia. O să crească peste tot”

Medicul Virgil Musta a declarat la România TV faptul că România se află într-un platou cu un număr mare de cazuri, 1300 pe zi, iar aceste cazuri atrag un număr mare de forme severe. De asemenea, medicul a precizat că singura metodă de a preveni este purtarea măştii şi distanţarea.

„Eu cred că OMS a vrut să tragă un semn de alarmă referitor la faptul că e în creșterea numărului de cazuri în toata Europa, în Franța sunt 10.000 de cazuri pe zi. Nici noi nu stăm bine, numărul de cazuri este de peste 1.300. Suntem într-un platou cu un număr mare de cazuri, cazurile atrag şi un număr mare de forme severe şi procente care mor. Statistica arată în toată lumea că din totalitatea cazurilor 10% sunt severe şi 4% mor” , susţine Virgil Musta.

Citeşte şi: Virgil Musta: Începerea şcolilor ar putea spori numărul de cazuri de COVID-19

Virgil Musta a precizat că numărului de cazuri a crescut în Europa, iar acest lucru atrage şi un număr mare de decese provocate de coronavirus. De asemenea, medicul consideră că cetăţenii trebuie să fie conştienţi că singurele metode care previn îmbolnăvirea sunt purtarea măştii şi distanţarea socială.

„Constat că în Europa creşterea numărului de cazuri este din diferite motive. Este important să atragem atenţia că această creştere o să ducă şi la o creştere a numărului de decese. Nu putem să oprim pandemia, aşa pare. Noi trebuie să fim conştienţi că singurele metode care previn îmbolnăvirea este purtarea măştii şi distanţarea.Trebuie să respectăm măsurile şi să rezistăm până la un vaccin eficient. Să ne imunizăm şi să nu mai fie riscul de infectare care acum e foarte mare în comunitatea noastră şi în alte ţări” , consideră medicul.

Medicul susţine că după deschiderea şcolilor va creşte numărul de cazuri de infectare cu coronavirus. Acesta a precizat că s-a întâmplat acest lucru în toate ţările care au dat drumul şcolilor.

„O să crească peste tot, în toate ţările unde s-au deschis şcolile a crescut numărul de infectări. Sunt mulţi factori de care depind, cum ne organizăm, cum înţelegem să prevenim şi toate acestea au rol în creşterea numărului de cazuri în contextul deschiderii şcolii” , a declarat Musta.


loading...