Virgil Musta: Începerea şcolilor ar putea spori numărul de cazuri de COVID-19

Numărul infectărilor cu coronavirus ar putea creşte odată cu începerea anului şcolar, avertizează Virgil Musta, medicul-şef al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului „Victor Babeş" din Timişoara.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 14:38
Virgil Musta: Începerea şcolilor ar putea spori numărul de cazuri de COVID-19

„Aceste variaţii nu cred că sunt semnificative din punct de vedere al prognosticului pandemiei. Pandemia este în creştere sau de mai bine de o lună de zile într-un platou, de peste 1.000 – 1.300 de cazuri, care diferă şi de numărul de teste, dar şi ‘exactitatea’ cu care se fac aceste testări. Pot fi pe simptomatologie, adică pe definiţie de caz, ori aleatoriu, pentru cei care vor să meargă în concendiu sau pur şi simplu să se testeze.

Nu cred că există o semnificaţie aparte, prin faptul că astăzi au ieşit valori mai mari. Principala semnficaţie se referă la faptul că avem în continuare un număr mare de cazuri şi încă nu se întrevede faza descendentă a pandemiei şi, ca să fiu sincer, odată cu începerea anului şcolar, s-ar putea să avem o uşoară creştere. Sperăm să nu fie un număr foarte mare de cazuri”, a declarat Virgil Musta pentru B1.ro.

Situaţia cazurilor de COVID din România

Până astăzi, 13 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 103.495 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 43.025 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.283 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.109  cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 364 persoane au fost reconfirmate pozitiv.  Până astăzi, 4.163 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 12.09.2020 (10:00) – 13.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 36 de decese (20 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vrancea și București.


loading...
Partenerii noștri