Alertă la o şcoală din Bucureşti! Fiica unei femei confirmate pozitiv cu coronavirus a mers până marţi la cursuri

E alertă în Bucureşti. O elevă de clasa I, care studiază la Şcoala Gimnazială numărul 56 din Bucureşti este suspectă de coronavirus după ce mama ei, una dintre femeile întoarse din Israel şi confirmate pozitiv cu coronavirus, miercuri, la Institutul "Matei Balş" din Capitală, a mers până marţi la scoală, anunţă România TV. 

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 11:46
Alertă la o şcoală din Bucureşti! Fiica unei femei confirmate pozitiv cu coronavirus a mers până marţi la cursuri

Minora, alături de bunici, se află în autoizolare, şi urmează să fie testaţi pentru coronavirus, conform Agerpres. Mai mult decât atât, fetiţa a fost şi la afterschool, ceea ce face ca riscul în şcoala respectivă să fie şi mai ridicat.

„Eleva de clasa I de la Școala gimnazială 56 se află în autoizolare, acasă, alături de bunici, ea locuind cu mama și cu aceștia. Mama este internată la ‘Matei Balș’, în stare bună, a fost asimptomatică. Familia se află în legătură directă cu DSP, urmând ca aceștia să vină să testeze copilul și ceilalți membri ai familiei. Eleva este în autoizolare”, a precizat ISMB.

31 de cazuri de coronavirus au fost confirmate, până miercuri în România. Cele mai multe sunt în Bucureşti: 12 cazuri de coronavirus.

Până în prezent, 31 de persoane din Maramureş, Timiş, Gorj, Suceava, Olt, Hunedoara, Mureş, Arad, Caraş-Severin şi Bucureşti s-au îmbolnăvit cu coronavirus. Pacienţii depistaţi pozitiv cu COVID-19 în România au vârste între 3 şi 73 de ani. Sunt 13 femei, 12 bărbaţi şi 5 minori. Cele mai multe persoane depistate pozitiv cu CORONAVIRUS sunt din Bucureşti: un bărbat de 49 de ani, întors din Italia, o femeie de 42 de ani venită din Italia, bărbat de 60 de ani – poliţist pensionat de la MAI, fiul, nora însărcinată şi nepotul de 3 ani ai fostului politist, o femeie de 47 de ani, contact al fostului politist, două femei de 35, respectiv 36 de ani, recent întoarse din Israel, un bărbat de 34 de ani, revenit în ţară de la Londra, o femeie de 41 de ani venită din Germania.