Alertă la Suceava, după ce doi oameni au fost atacaţi de urs. Una a ajuns la spital cu rani grave, iar cealaltă este căutată de salvamontişti în pădure!

Doi bărbaţi au fost atacaţi de un urs, vineri după-amiaza pe raza localității Panaci din Suceava. Unul dintre cei doi s-a speriat şi a fugit în pădure, în timp ce celălalt a rămas la faţa locului fiind transportat de un cioban la ambulanță.

23 iul. 2021, 22:58
Alertă la Suceava, după ce doi oameni au fost atacaţi de urs. Una a ajuns la spital cu rani grave, iar cealaltă este căutată de salvamontişti în pădure!

Alertă la Suceava, după ce doi oameni au fost atacaţi de urs. Salvatorii au organizat o acţiune de căutare. Cel care a dat alarma a fost un cioban aflat în zonă. El l-a preluat pe bărbatul care a rămas în zona în care a fost atacat de urs şi l-a transportat cu o maşină până la ambulanța.

Alertă la Suceava, după ce doi oameni au fost atacaţi de urs. Una a ajuns la spital cu rani grave, iar cealaltă este căutată de salvamontişti în pădure!

La faţa locului autorităţile au intervenit cu două mașini şi şase salvatori montani. Potrivit șef Salvamont Suceava, unul din bărbaţi a fost preluat de ambulanță cu răni la faţă şi pe corp şi se deplasează spre o unitate medicală din Vatra Dornei.

Pentru găsirea celuilalt bărbat, rănit şi el de urs şi care a fugit în pădure imediat după atac, s-au constituit echipe mixte de salvamontiști, vânători şi jandarmi. Din păcate, zona nu are semnal GSM, iar echipele țin legătura prin stațiile radio. Din primele informaţii, ursul luase o vacă de la stână şi cei doi ciobani au mers să o caute. Pe drum s-au întâlnit cu ursul care i-a atacat.

PSD a cerut Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern privind metodele de intervenţie imediată în cazul ursului brun. Social-democraţii susţin că, prin aplicarea prevederilor din actul normativ, urşii vor fi lăsaţi în „bătaia puştilor nemiloase ale vânătorilor de trofee”.

Social-democraţii avertizează că „uciderea lui Arthur a fost doar începutul”, iar „decimarea în masă a urşilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern”.

Voi sunteţi problema, nu urşii! OUG-ul ticălos adoptat azi de Guvernul Cîţu lasă urşii – simbolul României, în bătaia puştilor nemiloase ale vânătorilor de trofee! PSD solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR această ordonanţă odioasă a Guvernului! Uciderea lui Arthur a fost doar începutul! Decimarea în masă a urşilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern!

Înainte de a da practic drumul la împuşcarea la liber a urşilor, Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca animalele să nu mai ajungă în zonele locuite de oameni. Pentru că ursul nu merge la terasă, Cîţu! Şi nici nu e pasionat de petreceri wow! În schimb, voi le-aţi tăiat pădurile şi le-aţi distrus habitatul!

Nu aţi alocat niciun ban pentru a fi hrăniţi în pădure şi nu aţi protejat zonele aflate în pericol cu garduri electrice. N-aţi făcut nimic, dar acum daţi liber la împuşcat! Fără milă, fără remuşcări şi fără nicio jenă! În contrapartidă, Cîţu şi toţi incompetenţii săi din Guvern ar trebui de urgenţă relocaţi! Au făcut destul rău României!”, se arată într-un mesaj publicat miercuri pe pagina de Facebook a PSD.

Citeşte şi: Urşii continuă să facă probleme în Harghita. 26 de apeluri la 112 în doar patru zile. Au fost emise mesaje RO-ALERT
 

 


loading...
Partenerii noștri