Tanczos Barna, reacţie după ce atacurile urşilor au băgat în spital cinci oameni în trei săptămâni: „Responsabilitatea este a noastră”

Tanczos Barna a afirmat, referitor la bărbatul atacat de urs din judeţul Harghita, că este a cincea oară în ultimele trei săptămâni când oameni au fost spitalizaţi într-o stare critică în urma unor atacuri ale urşilor.

03 iul. 2021, 18:14
Tanczos Barna, reacţie după ce atacurile urşilor au băgat în spital cinci oameni în trei săptămâni: „Responsabilitatea este a noastră”

„Azi s-a întâmplat o nouă tragedie. Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost atacat de un urs la 100 de metri de casa sa din localitatea Tulgheş, judeţul Harghita. Am contactat familia bărbatului şi mi-au povestit că acest atac de urs l-ar fi putut costa viaţa pe bărbat, dacă fiul său nu se grăbea să-l ajute, nu-şi lua puşca, şi nu trăgea câteva focuri de avertizare în aer ca să sperie animalul prin zgomotul puternic. Bărbatul se afla în stare critică, un echipaj de urgenţă s-a deplasat la faţa locului, cerând ulterior intervenţia unui elicopter SMURD să îl ducă pe bărbat la spital cât mai repede posibil, astfel încât acesta să beneficieze de îngrijiri de urgenţă”, a scris ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe Facebook.

„În legătură cu intervenţia ISU şi starea de sănătate a victimei am avut o discuţie telefonică cu secretarul de stat Raed Arafat. Domnul secretar de stat m-a asigurat că  bărbatul a primit toate îngrijirile necesare, a fost operat şi starea sa este stabilă. Este a cincea oară în ultimele trei săptămâni când oameni au fost spitalizaţi într-o stare critică în urma unor atacuri ale urşilor.

Citeşte şi Urșii din Bacău au ieșit din pădure, pentru a lua masa în oraș. Cum au fost surprinse animalale – VIDEO

Responsabilitatea este a noastră: facem tot posibilul să creăm calea legală pentru intervenţia imediată. Proiectul de act normativ este gata, şi intră luni pe circuitul de avizare interministeriala. Sunt convins că viaţa umană va fi o prioritate pentru toate partidele politice şi că vom lua, împreună, cea mai bună decizie pentru a proteja oamenii”, a adăugat Tanczos Barna.

Citeşte şi EXCLUSIV Ministrul Mediului, îngrijorat de atacurile urşilor în localităţi: În cinci ani a crescut numărul apelurilor la 112 de zece ori în unele judeţe

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost atacat de urs în comuna Tulgheş, şi pentru transportarea acestuia la spital a fost solicitat elicopterul SMURD, de la Târgu Mureş, a informat ISU Harghita.

Conform sursei citate, bărbatul este conştient şi prezintă răni la nivelul feţei, mâinii drepte şi a piciorului stâng. Victima a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi primeşte îngrijiri medicale.