ALERTĂ MAE pentru românii care pleacă în Grecia: Risc crescut de izbucnire a unor incendii

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru românii care pleacă în concediu în Grecia. Cod roșu de caniculă pentru intervalul 27 iulie - 3 august 2021 și o avertizare de incendii.

27 iul. 2021, 15:59
ALERTĂ MAE pentru românii care pleacă în Grecia: Risc crescut de izbucnire a unor incendii

Atenționare de călătorie emisă de Ministerul Afacerilor Externe pentru românii care pleacă în concediu în Grecia. Cod roșu de caniculă pentru intervalul 27 iulie – 3 august 2021 și o avertizare de incendii.

Conform MAE, în Grecia, meteorologii au emis un Cod roșu de caniculă pentru intervalul 27 iulie – 3 august 2021. Vârful acestuia va fi atins în perioada 30 iulie – 3 august 2021.

Astfel, pe 27 iulie 2021 temperaturile vor fi deosebit de ridicate în vestul, centrul și nordul țării, cu temperaturi mai ridicate preconizate în părțile interioare ale Epirului și Tesaliei (până la 39-40 de grade Celsius) și în centrul Macedoniei (până la 38-39° C).

Temperaturile în insulele Ionicese vor situa între 35° și 36°C.

Miercuri, valul de căldură va afecta cea mai mare parte a teritoriului elen. Se vor înregistra temperaturi cuprinse în intervalul 40-41° C în vestul Greciei Centrale, Tesalia, Macedonia Centrală și în centrul regiunii Epir, în timp ce în insulele Ionice, cele estice ale Mării Egee și insulele Dodecaneze temperaturile vor urca până la 37° C în timpul zilei.

Pe 29 iulie temperaturile vor continua să crească în toată țara, ajungând la 41°- 42°C în vestul Greciei Centrale și în Tesalia și la 40-41° C în Macedonia Centrală și în Epirusul interior.

Temperaturile în zona insulelor Ionice se vor situa între 38° și 40° C, respectiv 37-38° C în estul M. Egee și insulele Dodecaneze.

În intervalul 30 iulie – 3 august 2021, temperaturile vor crește constant, valorile maxime estimate fiind de 43° C în unele zone continentale, putând atinge izolat chiar și pragul de 45° Celsius.

În Atena, temperaturile se vor situa în acest interval între 41° și 42° C, cu posibilitatea înregistrării temporare a unor valori mai ridicate.

În același timp, Secretariatul de Stat pentru Situații de Urgență din R. Elenă a emis o avertizare de incendii (nivel de alertă grad 4 din 5) pentru regiunile Attica, inclusiv capitala Atena), Grecia Centrală , Peloponez, zonele Corint și Argolida, regiunea Mării Egee de Nord – insulele Lesvos, Chios, Samos și Ikaria, precum și insula Creta.

Citește și Românii care merg în Grecia trebuie să aibă mare grijă! O nouă înşelătorie îi vizează! Trebuie să fie atenţi la acest lucru

 

Incendiu puternic în apropiere de Atena. Intervin 74 de pompieri, cinci elicoptere şi cinci bombardiere cu apă

Un incendiu de pădure a izbucnit marţi, la poalele Muntelui Penteli, la periferia de nord a Atenei, unde, alimentat de rafale puternice de vânt, ameninţa locuinţe, potrivit presei locale.

”Incendiul este incontrolabil”, a anunţat la postul de radio Skai Yannis Kalafatelis, primarul din Dionysos, citat de news.ro.

Frontul incendiului se întinde pe ”mai mulţi kilometri”, a anunţat primarul din Penteli, Dimitra Kehaya, tot la postul de radio Skai.

Televiziunea publică ERT şi-a întrerupt programele şi a intrat într-o ediţie specială, în direct, din comunele afectate de incendiu de la poalele Muntelui Penteli, devastat frecvent de incendii de pădure.

Citește și Fără muzică în restaurante și baruri pe o insulă din Grecia, mobilitatea restricționată. Noi restricții decise de autoritățile elene


loading...
Partenerii noștri