ALERTĂ MAXIMĂ. Un nou DROG face victime în România: Doi morţi, în trei zile

Alerta in randul medicilor si politistilor dupa ce pe piata din Resita ar fi aparut un nou drog, in fapt, un amestec de substante stupefiante, extrem de periculos. Doi tineri au pierit in numai 3 zile dupa ce consumasera aceasta combinatie.

14 oct. 2014, 08:54
ALERTĂ MAXIMĂ. Un nou DROG face victime în România: Doi morţi, în trei zile

Este vorba de doi tineri de 21 si 25 de ani, care si-au pierdut viata la distanta de cateva ore dupa ce au luasera cate o doza, scrie expressdebanat.ro Un al treilea a ajuns in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita si a fost salvat in ultimul moment de catre doctori. Multi alti tineri consumatori de astfel de substante interzise au cazut din picioare si au fost la un pas de stop cardiac.

Citeşte şi Ravagiile etnobotanicelor: Elevi leşinaţi la şcoală după ce au fumat „iarbă”

Se presupune ca victimele ar fi consumat un nou tip de drog aparut pe piata. Persoane din anturajul celor care s-au stins au confirmat pentru anchetatori ca tinerii erau cunoscuti drept consumatori de cannabis si etnobotanice.

Acasa la unul dintre cei decedati, care era sportiv de performanta, s-ar fi gasit un amestec de amfetamine cu etnobotanice.

Medicii resiteni spun ca drogurile au ucis fulgerator

Citeşte şi „Foiţa de cafea”, nou drog care face ravagii printre elevi

„Este vorba despre doi tineri decedati. Unul, de 25 de ani, a fost adus decedat de la domiciliu la UPU, si altul, de 21 de ani, care a murit la UPU, cu stop cardio-respirator de etiologie neprecizata. La autopsie, nu s-a gasit nimic care sa incrimineze pana acum decesul. S-au recoltat probe pentru examenele toxicologice, dar rezultatul il primim de abia in doua luni. In total, au fost trei baieti cu suspiciune de intoxicatie de etnobotanice. Consumul de etnobotanice in cantitati mari poate sa duca la intoxicatie, urmata de stop cardio-respirator, deci deces. Tinerii consumatori trebuie sa stie ca din asta se moare! Din aceasta intoxicatie cu etnobotanice se moare, desi atunci cand esti tanar nu iei in calcul acest aspect, al mortii”, a declarat pentru expressdebanat Dumitru Secasan, directorul Spitalului Judetean Resita.

Politistii din Resita au deschis o ampla ancheta si incearca sa afle cu precizie ce a dus la decesul celor doi tineri si care sunt drogurile consumate de acestia.