Alertă maximă pe litoral. Fiul unui jandarm, infectat cu COVID-19, în vacanţă la mare. Zeci de tineri au intrat în carantină

E alertă pe litoral după depistarea unui nou caz de COVID-19. Este vorba despre un tânăr de 19 ani, fiul unui jandarm din Dâmboviţa, care în timp ce se afla în vacanţă la Costineşti a aflat că părinţii săi sunt infectaţi cu coronavirus. La scurt timp, a fost și el confirmat pozitiv. Aşa că zeci de tineri aflaţi în vacanţă în Costineşti şi-au încheiat brusc distracţia şi au fost băgaţi în carantină. 

RomaniaTV.net
09 aug. 2020, 05:33
Alertă maximă pe litoral. Fiul unui jandarm, infectat cu COVID-19, în vacanţă la mare. Zeci de tineri au intrat în carantină

Băiatul de 19 ani, fiul unui jandarm, se afla la mare, la Costineşti, când părinţii l-au anunţat că sunt infectaţi. Băiatul s-a întors acasă în Dâmboviţa, iar în scurt timp şi el a fost confirmat pozitiv. Mai mulţi tineri care au intrat în contact cu el au fost plasaţi în carantină imediat. 

Cele 40 de persoane carantinate după ce au intrat în contact cu tânărul infectat cu COVID-19 au vârste între 16 și 19. Tinerii au fost luaţi cu autocarul şi duşi la domiciliile din judeţul Dâmboviţa, unde se află acum în carantină.

Cei mai mulţi dintre tinerii care au fost plasaţi în carantinnă sunt din localitatea Braniştea. 

Citeşte şi: Dezvăluire-bombă a unui şef de laborator. Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România

„Deplasarea de la Târgovişte spre Costineşti s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori şi studenţi. În cursul zilei de 4 august, acesta a părăsit complexul turistic, fără să anunţe organizatorul. Din afirmaţiile organizatorului acestei excursii, pe perioada deplasării au fost purtate măşti de protecţie şi au fost asigurate măsuri de distanţare (capacitate autocar 63 locuri). Atât la urcarea în autocar, cât şi la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora. Pentru elevii minori s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie şi consimţământul părintelui.

Din punct de vedere al condiţiilor igienico-sanitare de funcţionare, s-au constatat următoarele: complexul turistic funcţionează la o capacitate de 40%, la momentul controlului fiind cazaţi circa 150 persoane, adulţi şi copii. Au fost respectate măsurile de prevenire şi limitare a infecţiei cu SARS-CoV-2, atât pentru personal, cât şi pentru turişti – covoraşe impregnate cu produs biocid, dispenser cu dezinfectant pentru mâini, trusă medicală la recepţie, marcaje privind circulaţia în incintă, afişe cu mesaje în ceea ce priveşte obligativitatea purtării măştii, păstrării distanţei, igienei personale, asigurarea distanţei dintre mese.

Având în vedere faptul că toţi membrii grupului sunt contacţi ai cazului confirmat COVID-19, în jurul orei 21.00, turiştii au părăsit locaţia cu acelaşi mijloc de transport, urmând ca DSP Dâmboviţa să dispună măsura carantinării.”,  a transmis DSP Constanţa.

 

Stațiunile de pe litoral au fost arhipline şi în acest weekend, iar distanțarea socială este imposibil de respectat. Seara, turiștii s-au îmbulzit pe faleză, iar mulți dintre ei au ales să nu poarte mască. Vă reamintim că masca este obligatorie inclusiv în exterior, iar cei care nu poartă mască riscă să fie amendați cu sume între 500 și 2500 de lei.