Dezvăluire-bombă a unui şef de laborator. Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România

Un șef de laborator din Suceava a lansat o ipoteză care schimbă tot ce se știa despre apariția și evoluția COVID-19 în România. Potrivit acestuia, noul coronavirus ar fi ajuns la noi în țară încă din luna ianuarie.

09 aug. 2020, 04:24
Dezvăluire-bombă a unui şef de laborator. Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat că nu există nicio certitudine că noul coronavirus s-ar fi aflat în România încă din ianuarie sau februarie.

„Sunt discutii. Deocamdată nu avem certitudinea că ar fi existat de atunci”, a spus Nelu Tătaru.

Specialiştii explică: se moare DE sau CU coronavirus? De ce se fac atât de puţine autopsii în România

Ministrul Sănătăţii a mai spus că relaxarea fără respectarea măsurilor minime de siguranţă se vede acum în numărul prea mare de infectări înregistrate în ultimele zile în ţara noastră.

A fost descoperit un nou simptom al infecţiei cu noul coronavirus. Ce apare după „degetele COVID”

România a devenit al treilea stat din Uniunea Europeană cu cea mai mare creştere de cazuri şi riscăm să trecem pe lista roşie a mai multor state din Europa.

„Am trecut de acel 200 care era un barometru pentru terapia intensivă. Am avut transferuri de pacienți din terapiile intensive sau la nivelul terapiilor intensive care nu mai aveau locuri către alte spitale. Este alarmant și ar trebui să fie alarmant pentru toată lumea, nu numai pentru noi cei care luăm anumite precauții sau măsuri. Suntem într-un moment în care, dacă nu ne revenim, atât ca atitudine, cât și ca îndemnuri, putem ajunge la o transmitere accentuată, chiar accelerată. Dacă acest număr crește, ne gândim ca aceste relaxări să fie amânate”, a spus Nelu Tătaru.