Un suspect de coronavirus a fugit dintr-un spital din România. „A deschis uşa şi a plecat”

Un cetățean italian suspect de infecție cu coronavirus umblă liber prin Bucureşti după ce a fost lăsat să plece din Institutul Matei Balş din Capitală, unde era internat, conform economica.net. 

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 19:39
Un suspect de coronavirus a fugit dintr-un spital din România. „A deschis uşa şi a plecat”

Persoana în cauză ar fi părăsit incinta institutului fără acordul cadrelor medicale, cu toate că este suspect de coronavirus. Reprezentanţii instituţiei medicale susţin faptul că numele persoanei este cunoscut.

Citeşte şi: Ciolacu, anunţ de ultimă oră. „Vom avea coronavirus. Îmi pare rău”

„Spitalul nu e pușcărie. Pleacă cine vrea. A deschis ușa și a plecat”, a spus profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul de la Matei Balș.

UPDATE. Aflat în direct, la Realitatea TV, profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul de la Matei Balș, susţine că cetățeanul vizat nu era italian și că nu afugit ci a fost lăsat să plece, pe picioare. Nu neagă, însă, că era o persoană suspectă de infecție cu coronavirus. 

UPDATE 2: Poliția Capitalei l-a localizat pe bărbatul care a fugit din cadrul institutului Matei Balş. Acesta a fost reţinut de către autorităţi.

„Bărbatul a fost localizat la o adresă din Bucureşti, fiind în supraveghere şi totodată a fost anunţat personalul unităţii medicale”, a transmis Poliţia Capitalei.