Marcel Ciolacu: Este o chestiune de zile până la apariţia unui caz de infectare cu coronavirus în România

Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, a spus că "este o chestiune de zile până la apariţia unui caz de infectare cu coronavirus în România, ţinând cont că a doua patrie a românilor a devenit Italia", adăugând că nu ştie dacă în acest moment autorităţile din România sunt pregătite să facă faţă unei astfel de situaţii. Ciolacu a vorbit şi despre femeia suspectă de coronavirus de la Buzău, care s-a întors dintr-o zonă afectată de virusul ucigaş din Italia.

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 19:23
Marcel Ciolacu: Este o chestiune de zile până la apariţia unui caz de infectare cu coronavirus în România

Întrebat dacă această criză dată de coronavirus resetează toată situaţia politică de până astăzi, Ciolacu a răspuns afirmativ.

„Da, normal. Agenda românilor deja e…Şi nu numai coronavirusul, repet, uitaţi-vă ce se întâmplă cu euro, uitaţi-vă la derapajele majore” economice, a răspuns Ciolacu. El a reiterat că devalorizarea leului în raport cu euro este efectul unei gestionări dezastruoase a guvernului actual.

„Nu cred că putem continua pâna în noiembrie fără să avem un guvern. Este o criză mult prea mare, pe care eu consider din opoziţie că România nu şi-o poate permite, chiar dacă PNL ar plăti toate costurile pentru această criză şi este îndreptăţit să plătească toate costurile”, a concluzionat preşedintele interimar al PSD.

Ciolacu a vorbit şi despre femeia suspectă de coronavirus de la Buzău, care s-a întors dintr-o zonă afectată de virusul ucigaş din Italia

„Îmi pare rău că s-a întâmplat tocmai la Buzău, orașul meu. Înainte să intrăm în emisiune, am vorbit cu colegii de la Buzău. Suspiciunile sunt destul de ridicate. Doamna (n.r suspectă de noul coronavirus) a îngrijit o bătrână, care acum s-a depistat că ar avea coronavirus”;  a spus Marcel Ciolacu, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

O ședință de urgență a fost convocată, duminică seara, la Prefectura Buzău după ce o femeie, întoarsă din Italia, a sunat la 112, anunțând că a intrat în contact cu o altă româncă ce avea grijă de o bătrână suspectă de coronavirus. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, femeia a călătorit cu un autocar din Italia, dintr-o zonă aflată în carantină, în autocar fiind şi alte persoane, din Brăila şi Galaţi. Celelalte persoane din autocar şi-au continuat drumul. Reprezentanţii Prefecturii Brăila spun că acolo nu au coborât pasageri, aceştia îndreptându-se spre Galaţi.

Stare de alertă în Italia, trei persoane au murit din cauza coronavirusului

O a treia persoană infectată cu noul coronavirus a murit, a anunțat Giulio Gallera, consilierul regional din Lombardia, potrivit Sky News.

Consilierul regional din Lombardia a declarat reporterilor că victima este o femeie în vârstă din orașul Crema, la est de Milano, care suferea totodată de cancer. Alte două persoane vârstnice din nordul Italiei au murit în decursul a 48 de ore.

Numărul persoanelor infectate a ajuns la 132

În Italia, ţara cea mai afectată de coronavirus din Europa, numărul de infectări a crescut duminică, a anunţat, într-un nou bilanţ, şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli.
Potrivit bilanţului prezentat de Borrelli, cazurile, care includ cele două decese survenite în intervalul vineri-sâmbătă, sunt în număr de 89 în Lombardia (în regiunea Milano), 25 în Veneto (în zona Veneţia), 9 în Emilia-Romagna (în jurul Bologna), 6 în Piemont (Torino), la care se adaugă 3 în regiunea Roma (Lazio), care sunt infecţii contractate în afara Italiei. În total, sunt 132 de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Şeful protecţiei civile a adăugat că în ultimele zile au fost efectuate peste 3.000 de teste de depistare a Covid-19, iar cel puţin o parte dintre rezultate sunt aşteptate în cursul zilei de astăzi, 23 februarie.