Alertă meteo actualizată: Ninsori şi viscol la munte, vânt puternic şi vreme mai rece în restul ţării

Administraţia naţională de meteorologie a actualizat alertele meteo cod galben de ninsori şi viscol, dar şi majoritatea judeţelor înaintea de Paşte. 

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 09:08
Alertă meteo actualizată: Ninsori şi viscol la munte, vânt puternic şi vreme mai rece în restul ţării

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 aprilie, ora 12:30 – 14 aprilie, ora 21:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte

În intervalul menționat vor fi intensificări ale vântului, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldovei, în Oltenia, nordul și estul Munteniei și Dobrogea, cu viteze în general de 55…75 km/h. În estul și în sud-estul teritoriului, mai ales seara și la începutul nopții, vântul va lua aspect de vijelie.

Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1500 m vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

Unele intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, dar pentru intervale mai scurte de timp și la viteze mai mici.

Citeşte şi: Ninsoare ca în toiul iernii, în România. Maşinile de deszăpezire intervin

 

 

 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 aprilie, ora 21:00 – 15 aprilie, ora 06:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

În Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80…100 km/h, spulberând zăpada.

În regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.