Alertă meteo COD GALBEN de furtuni violente în opt judeţe. Fenomene meteo extreme în următoarele ore în România

Revin furtunile. După temperaturile ridicate din ultimele zile, vremea se strică din nou în mai multe judeţe din vestul ţării începând de joi seara. Pe parcursul zilei de vineri, ploile se extind în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara.

16 iun. 2022, 10:20
Alertă meteo COD GALBEN de furtuni violente în opt judeţe. Fenomene meteo extreme în următoarele ore în România

Meteorologii ANM au emis ATENȚIONARE METEO COD GALBEN pentru intervalul 17 iunie, ora 03 – 17 iunie, ora 11, când este prognozaţă instabilitate atmosferică accentuată pentru opt judeţe.

„În intervalul menționat în vestul și nord-vestul țării, precum și în zona Munților Apuseni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp”, a tranmis ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 16 iunie 2022. Temperaturi de peste 30 de grade, dar şi ploi şi vijelii. Unde se aşteaptă furtuni

De vineri ploile se extind la nivelul întregii ţări. Meteorologii au emis INFORMARE METEO pentru intervalul 17 iunie, ora 11 – 18 iunie, ora 10.

În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara. Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Elena Mateescu, director ANM, anunţă caniculă: „Temperaturi severe, mai mari de 35 de grade, săptămâna viitoare!”

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere din după-amiaza zilei de vineri (17 iunie) și vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar temperatura aerului pe parcursul nopților va fi de 14…17 grade.