Alertă meteo COD GALBEN de ninsori viscolite în jumătate de ţară VEZI HARTA ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă două zile de ninsori viscoli în jumătate de ţară, începând de joi de la prânz. În Bucureşti, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în următoarele zile, iar temperatura maximă va ajunge la 8 grade Celsius.

20 ian. 2022, 10:00
Alertă meteo COD GALBEN de ninsori viscolite în jumătate de ţară VEZI HARTA ANM

Alertă meteo COD GALBEN de ninsori viscolite în jumătate de ţară. Dacă în sudul ţării vremea se încălzeşte, la munte şi în jumătatea de nord şi nord-vest va ninge viscolit. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru 20 ianuarie, ora 12 – 22 ianuarie, ora 10 de viscol.

„În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale
ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.

De asemenea, în intervalul 20 ianuarie, ora 12 – 21 ianuarie, ora 02, se anunţă ninsori viscolite în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș.

„În intervalul menționat, în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș, vântul
va prezenta intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

În zona montană înaltă vântul va continua să prezinte intensificări și la sfârșitul săptămânii, temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitate redusă”, a trasnmis ANM.

Citeşte şi: Locul din România unde temperatura resimţită a fost de – 42 de grade Celsius

În Bucureşti, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în următoarele zile, iar temperatura maximă va ajunge la 8 grade Celsius, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 ianuarie, ora 10:00 – 21 ianuarie, ora 8:00, cerul va fi mai mult senin până spre orele serii, apoi se va înnora treptat, dar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, care la rafală vor atinge viteze în general de 35 – 40 km/h. Valorile termice maxime se vor situa în jurul valorii de 8 grade, iar cele minime vor fi între -2 şi un grad Celsius.

În perioada 21 ianuarie, ora 8:00 – 22 ianuarie, ora 10:00, valorile termice vor fi în scădere, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -6 şi -4 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre -8 grade Celsius.

Cerul va fi variabil cu înnorări temporare pe parcursul zilei, însă probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în orele amiezii.

 

Prognoza meteo 20 ianuarie. Vremea se încălzeşte. Temperaturile vor ajunge joi până la 10 grade în sud

Vremea se va încălzi semnificativ în centrul, sudul și estul țării, dar nu va avea variații termice semnificative în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi de la -2 grade în Maramureș, până la 10 grade în Oltenia și sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 şi 2 grade. Cerul se va înnora treptat, pe parcursul zilei în jumătatea de nord-vest a teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și izolat, mixte, în rest. Vor fi condiții de polei, cu probabilitate mai ridicată în vest. La munte va ninge, iar la altitudini mari vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Intensificări temporare ale vântului vor fi local şi în zonele joase de relief, unde rafalele vor fi în general de 45…55 km/h, iar în nord-vest, nord și centru, trecător ninsoarea va fi viscolită.

Citeşte şi: Grevă la STB: Transportul bucureştean, paralizat joi dimineaţă. Garnituri suplimentate la metrou UPDATE

București. Vremea se va încălzi și va deveni mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. Cerul va fi mai mult senin până spre orele serii, apoi se va înnora treptat, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, temporar cu uşoare intensificări, care la rafală vor atinge viteze în general de 40…45 km/h, conform ANM.