Alertă meteo COD GALBEN de ploi torenţiale şi vijelii. Vezi harta cu judeţele afectate

Alertă meteo de ultima oră! Meteorologii anunţă ploi toreţiale, vijelii şi descărcări electrice în 16 judeţe din sud-vestul şi centrul ţării până vineri seara, la ora 21.

03 iun. 2022, 10:29

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Avertizare meteo COD GALBEN pentru intervalul 3 iunie, ora 12 – 3 iunie, ora 21, când sunt aşteptate perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi ploi torenţiale, vijelii şi grindină.

„În intervalul menționat în Oltenia, nordul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40
l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi sâmbătă (4 iunie) în vest, centru, nord, la deal și la munte, iar duminică (5 iunie) și în restul țării”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Unde se află, de fapt, centrul României. A fost mutat, de curând, cu 30 de kilometri

Alertă meteo COD GALBEN de ploi torenţiale şi vijelii. Vezi harta cu judeţele afectate

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI. Disconfort termic ridicat şi posibile ploi torenţiale pe seară

În Bucureşti vremea se menţine călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul valorii de 31 de grade. Temperatura resimţită va fi mult mai ridicată, avertizează meteorologii.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Citeşte şi: Cât costă să te debranşezi de la Termoenergetica. Documentele de care ai nevoie

Furtunile din ultimele ore au făcut prăpăd în România. Peste 80 de case și curți au fost inundate in Gorj, iar în Cluj și Botoșani străzile au fost acoperite de ape.

În doar câteva zeci de minute furtuna a distrus drumurile, podețele, și casele localnicilor în Gorj. Grindina a distrus totul, de la recolte, până la gardurile oamenilor.

În Cluj, furtuna care a durat câteva zeci de minute a făcut ravagii. Dezastru a fost și pe un drum național din județul Neamț. Apele au ieșit din matcă și a ajuns pe carosabil. În Botoșani a căzut grindina.