Alertă meteo COD GALBEN de vânt puternic în zece județe. De când revine frigul

Meteorologii au emis alertă cod galben de intensificări ale vântului pentru zonele montane din zece județe din Moldova și Transilvania.

07 feb. 2024, 10:27
Alertă meteo COD GALBEN de vânt puternic în zece județe. De când revine frigul

Vreme va continua să fie caldă, dar vântul va prezenta intensificări în special în zoenele montane din Moldova și Transilvania. Meteorologii au emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalu 7 februarie, ora 10 – 8 februarie, ora 10.

”În intervalul menționat în Carpații Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 70…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m rafalele vor fi de 100…120 km/h.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi și în nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei”, a transmis ANM.

Citește și: Prognoza meteo. Vremea a luat-o razna, avem primăvară în februarie, lapoviţă şi ninsori în aprilie, chiar înainte de Paşte

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Valorile de temperatură vor fi cu mult peste cele normale specifice perioadei, astfel temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar minima de 3…5 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de până la 40 km/h).

Citește și: ANM anunţă temperaturi anormale în România. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

De săptămâna viitoare vremea se răcește. Temperaturile vor fi în scădere și este posibil să avem un episod de ninsoare, informează ANM.